Sklep Naturalna Medycyna

Tego nie powie Ci lekarz.
Biuletyn nr 336

Przy okazji zapraszam!
Przeczytaj artykuły na mojej stronie
☀️W dżungli zdrowia
Duży brzuch. Duży problem.

Karolina Kamińska
www.ksiezniczka-zdrowia.pl

Zajrzyj na stronę www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl
znajdziesz tam mnóstwo ciekawych "NOWOŚCI"
dla zdrowia, do domu a może szukacie ciekawego prezentu?
Domowe SPA świece do masażu o cudownym zapachu i wiele innych...

Torebki naturalne len tkanina paierowa

Świat kobiety jest w torebce
Mawia się, że kobieca torebka skrywa wszystko i zawsze jest w niej bałagan. Torebka stanowi nieodłączny element kobiecej garderoby. W zależności od okazji i upodobań nosimy torebki mniejsze, większe, zdobione, kolorowe lub jednobarwne.
Ewolucja torebki
Od zarania dziejów nosimy torebki. Ludom pierwotnym służyły do przenoszenia m. in. żywności ze względu na ich koczowniczy tryb życia. W starożytnym Egipcie rodzaj torebki świadczył o statusie społecznym i noszona była przy pasie. W okresie średniowiecza torebki noszone były noszone przez kupców. Kiedyś torebki były noszone głównie przez mężczyzn.
Panieński prezent
W wiekach późniejszych torebki zaczęły stanowić element kobiecej garderoby. Np. XV wieku torebka była darem od pana młodego dla narzeczonej. Była ona bogato zdobiona i przedstawiała ilustrację historii miłosnej. W okresie przewrotu francuskiego wraz ze zmianą damskiej mody były modne torebki zwane “śmiesznotkami”, to małe torebeczki noszone w ręku lub przyczepiane do nadgarstka za pomocą paska.
Niezmienny status
Jak niegdyś tak i dzisiaj jakość torebki świadczy o naszym statusie. Różnica polega na tym ,że współcześnie “torebkowy” rynek zalany jest przez sztuczne surowce. Torebki wykonywane są przy użyciu chemikaliów, z którymi jako użytkownicy mamy nieustanny kontakt. Często po zakupie torebki “cuchną “ chemią a my to wdychamy. Masowe wytwarzanie sztucznych torebek to również zagrożenie dla ekosystemu.
Odwrócenie
Dzisiaj to co naturalne jest bardziej luksusowe niż wysoce przetworzone, sztuczne. Kiedyś naturalne po prostu było, dzisiaj musimy włożyć dużo więcej wysiłku i funduszy, aby zachować “naturalne”.

Naturalne torebki red banana len papier


Niepozorność zdumiewa
Powszechnie uważa się, że produkty ze skóry zwierzęcej odznaczają się większą trwałością i są bardziej eleganckie, szykowne. Na przekór powszechności są takie materiały m.in.: z celulozy drzewnej i roślinnej (wodoodporna tkanina papierowa), tkanina z korka dębowego, tkaniny lniane i konopne, ale także bardziej egzotyczne z liści ananasa, czy z jabłek, z których można uszyć i piękne i trwałe torebki.
Drzewo na ramieniu
Można przetrzeć oczy ze zdumienia kiedy elegancka i wytrzymała torebka okazuje się być zrobiona z drzewa? A dokładniej dębu korkowego. Jest on jedynym na świecie drzewem, który samoistnie, w bardzo szybkim tempie odbudowuje swoją korę. Dzięki zamkniętemu w korze powietrzu, które stanowi około 90% jej przestrzeni, kora jest bardzo lekka, pięciokrotnie lżejsza od wody. Suberyna z kolei powoduje, że nie przepuszcza wody ani nie namaka.
Odporny i trwały
Korek jest obojętny chemicznie, nie przepuszcza cieczy i nie wchodzi z nią w reakcję, dzięki temu jest hipoalergiczny. Dzięki garbnikom nie gnije i nie koroduje. Jest też bardzo elastyczny, a poddany dużemu naciskowi kurczy się by potem powrócić do naturalnej wielkości. Jest jednym z najbardziej trwałych materiałów organicznych, praktycznie nie starzeje się. Jest łatwy w obróbce i neutralny dla zdrowia. Jest też wytrzymały na działania mechaniczne i zachowuje swoje właściwości przy temperaturach od - 80 C do 140 C.
Nie tylko w butelce
Amatorzy wina męczą się w wyciąganiem korka. Korek doskonale wykorzystuje się również do produkcji tkanin korkowych. W procesie produkcji wykorzystuje się dwa rodzaje korka. Skrawki - odpady po produkcji korków do wina, oraz kawałki całej kory korka. Z korka powstają różnorodne tkaniny: takie, które wykorzystuje się w galanterii przy produkcji torebek, kosmetyczek, portfeli, ale także w produkcji butów czy parasoli. Z korka produkuje się również tapety.
Ekologiczna tkanina papierowa (Washable Kraft Paper) - gładki, elastyczny materiał celulozowy poddany procesowi impregnacji lateksem, dzięki czemu można go prać. Doskonale zastępuje skórę naturalną i nazywana jest potocznie “skórą” dla wegan. Nadaje się do szycia i delikatnego prania
Powrót lnu
Len jest materiałem naturalnym, powstającym z włókien roślinnych. Całkowicie się rozkłada, nie pozostawiając żadnych niebezpiecznych dla środowiska odpadów. Poprzez uzyskane certyfikaty polski len spełnia również światowe wymogi. Certyfikat STANDARD 100 by OEKO-TEX® to gwarancja tego, że tekstylia są wolne od substancji szkodliwych w stężeniach mających negatywny wpływ na zdrowie człowieka. Etykieta OEKO-TEX® STANDARD 100 klasy I oznacza, że tkanina została przebadana pod kątem ponad osiemdziesięciu różnych, istotnych dla zdrowia użytkownika parametrów. Certyfikat klasy I dotyczy produktów, które mają kontakt ze skórą niemowląt i dzieci do lat trzech, a tym samym muszą spełniać najwyższe kryteria.
Szycie inne życie
Pomysł na szycie torebek wziął się z zamiłowania i pasji małej dziewczynki. Zanim jednak torebki powstały dziewczynka kształciła się, dojrzała. To światopogląd i chęć zastąpienia produktów zwierzęcych z poszanowaniem dla ludzkiej pracy i świata zwierząt skłonił ją do tworzenia torebek z naturalnych surowców. Z wykorzystaniem nowoczesnych technologii powstają trwałe tkaniny, które imitują skórę.

Na prezent, do pracy, do szkoły, na zakupy czy na bankiet.
Poznaj ofertę ręcznie szytych torebek Red Banana z naturalnych surowców.
natuuralane torebki  len tkanina papierowa  red banana

soki tłoczone malina czarna porzecka jagoda aronia

Wieczór w dłoniach kubek a w nim urzekająca słodycz, cudowny aromat i....
W malinowym chruśniaku, przed ciekawych wzrokiem
Zapodziani po głowy, przez długie godziny
Zrywaliśmy przybyłe tej nocy maliny.
Palce miałaś na oślep skrwawione ich sokiem.
Bąk złośnik huczał basem, jakby straszył kwiaty,
Rdzawe guzy na słońcu wygrzewał liść chory,
Złachmaniałych pajęczyn skrzyły się wisiory,
I szedł tyłem na grzbiecie jakiś żuk kosmaty.
Duszno było od malin, któreś, szepcząc, rwała..
A szept nasz tylko wówczas nacichał w ich woni,
Gdym wargami wygarniał z podanej mi dłoni
Owoce, przepojone wonią twego ciała.
I stały się maliny narzędziem pieszczoty
Nie zna innych upojeń, oprócz samej siebie. (Bolesław Leśmian)

Maliny, poezja i wspomnienie
Maliny kochamy. Świeże są pyszne, nasze polskie, najlepsze. Słodkie, pachnące i przede wszystkim bardzo zdrowe. Tęsknię za nimi zimą. Do lata daleko dlatego właśnie teraz sięgam po ich przetwory. Dla mnie cudowną alternatywą są poznane niedawno soki przecierowe z m. in. z malin. Skąd te soki? Soki Prosto ze wsi. Jak przekonać was do tych soków kiedy w sklepach jest od zatrzęsienia różnych soków? Przekonuję, prosto i to ze wsi.
Nikt tu wiochy nie robi ino dobry sok
Tłoczone soki prosto ze wsi pochodzą dosłownie Prosto ze wsi. Do ich produkcji używane są wyłącznie świeżo zebrane, dojrzałe owoce z lokalnych sprawdzonych plantacji prowadzonych wg zasad ekologicznych lub integrowanej produkcji.
Inne od innych
Soki prosto ze wsi są bardziej gęste od soków tłoczonych, zawierają przetarty miąższ z owoców. Miąższ z owoców zawiera więcej składników odżywczych, witamin i błonnika. Błonnik zawarty w miąższu owoców, jest dobrym pożywieniem dla naszych bakterii jelitowych. Co czyni go prebiotykiem, który jest niezbędnym pokarmem dla probiotyków zasiedlających nasze jelita.
Dobrze się tłoczy w 100 %
Soki przecierowe są zdrowsze od tych klarowanych. Soki prosto ze wsi są pasteryzowane w temp. do 80°C, aby zachować w nich witaminy i inne dobroczynne substancje. Nie używa się konserwantów, ani żadnych dodatków poza owocami i niewielką ilością cukru trzcinowego lub miodu. Uwaga Po otwarciu należy sok przechowywać w lodówce do 14 dni.
Słodkość pod kontrolą
Dla sympatyków słodkości soki prosto ze wsi występują również w wersji dosładzanej. Wersja słodsza soków zawiera od 4 % do 9 % procent cukru trzcinowego. Można wybrać również wersję z miodem. To idealny sok na jesień i zimę. Dla dużych i małych.
Dla będących na diecie
Będąc na diecie nie obawiajmy się soków przecierowych. Soki owocowe prosto ze wsi z miąższem są bardziej sycące niż klarowane. Więc na dłużej napełniają brzuszki. To zasługa wspomnianego już błonnika, który po pierwsze dobroczynnie działa na trawienie i wspomaga perystaltykę jelit,ale również nie wywołuje gwałtownego skoku poziomu cukru i daje uczucie zaspokojenia głodu na dłużej. Soki dostarczają odpowiednich składników odżywczych bez nadmiaru kalorii.
Posmakuj leśnej ekipy
Czarna porzeczka, aronia, malina i truskawka to owoce, które powinny być uzupełnieniem jesienno-zimowej diety. Przetwory z tych owoców są dodatkowym wsparciem podczas infekcji, gorączki, kataru, spadku odporności czy osłabienia.
O korzyściach tych cudownie pysznych owoców nie muszę nikogo przekonywać, niemniej jednak warto przytoczyć kilka ciekawostek.
Oprócz grzechu zdrowia warte
Maliny pojawiają się w źródłach ok. 300 r. p.n.e. Jako pierwszy raz uznał malinę za roślinę uprawną Palladius w IV w. n.e. Pierwsze uprawy malin znane są z przyklasztornych ogrodów i były wprowadzane od późnego średniowiecza, zaś w końcu XVIII w. pojawiły się pierwsze odmiany hodowlane.
Dobry import
Maliny w postaci dżemów i galaretek rozpowszechnili Anglicy. Malina to roślina z gatunku różowatych. Owoc maliny to bogate źródło witaminy C. Malina zawiera również polifenole, witaminy A, B1, B2, B3, karotenoidy, tokoferole. Owoc maliny zawiera również wapń, magnez, miedź, potas, cynk, mangan, żelazo, selen. W owocach malin znajdziemy także pektyny, pochodne cyjanidyny oraz kwasy organiczne. Maliny i ich przetwory to wspaniały środek o działaniu napotnym przeciwgorączkowym.
Pyszna smrodynia
Smrodynia to jedna z nazw czarnej porzeczki. Owoce prawdopodobnie uprawiano już w 1400 roku, początkowo w Holandii i Danii, a później także w Anglii i Francji.
Czarna porzeczka to owoc z rodziny agrestowatych.
Działa moczopędnie i napotnie. Wspomagająco powinna znaleźć się w menu przy schorzeniach dróg moczowych i pęcherza, nieżytu żołądka i jelit. Owoce zawierają duże ilości witamin, szczególnie C i PP, w przetworach korzystnie wpływają na procesy przemiany materii i zwiększają odporność organizmu. Owoce zawierają także aminokwasy, które m. in. wspomagają organizm w oczyszczaniu z toksyn, stymulują czynności nerek, wspomagają gojenie ran.
Nie tylko…
Soki przecierowe są idealne do herbaty, używa się ich do sporządzania napojów, stanowią kapitalny dodatek do deserów i wielu dań - ryżu, owsianki, kaszki manny, budyniu, musli, jako polewa do naleśników, lodów, sałatek owocowych oraz jako składnik sosów.
Po otwarciu należy sok przechowywać w lodówce do 14 dni

W ofercie soków prosto ze wsi są również soki z jagód, aronii i malina z truskawką.

Soki prosto ze wsi
soki tłoczone malina czarna porzeczka

balsam krzemowy krzem uwodniona krzemionka

Sezon na kiwewe
Szaro buro, ponuro. Mokro i ślisko bo wszędzie pełno liści, idziesz wieczorem i draka gotowa. Tak kiwewe w pełnej konsumpcji i u dzieci i dorosłych. Kiwewe to nie owoc to w jęz. suahili uraz, a w łac. trauma. Oczywiście możemy powiedzieć jakie urazy? Przecież nie wywracam się codziennie, nie jeżdżę na nartach na trzepaku fikołków nie robię. Ale uraz to nie tylko zdarte kolano czy złamana kość. Wiele urazów nie jest widocznych gołym okiem ba czasem ich nie czujemy...do czasu.
Ku pokrzemieniu
Czy osteoporoza, paradontoza i miażdżyca pojawia się nagle? Czy informuje nas o tym, uwaga nadchodzę! Niestety nie. Dlatego musimy się krzemić. Nerki, serce, płuca, wątroba, kości, stawy potrzebują krzemu.
Każdy z nas jest skałą
Świat bez krzemu nie może istnieć. Większość skał jest glinokrzemianami. Związki krzemu w tym kwas krzemowy obecny jest w wodach zdrojowych, termalnych. My jako ludzkość będąc integralną częścią świata również zawieramy krzem. Znajduje się on w tarczycy, nadnerczach, we włosach i paznokciach. We wszystkich organizmach żywych krzem zapewnia sztywność i odpowiednią strukturę elementów ciała.
Zdobyć K2 (krzem i kolagen)
Krzem wchodzi w skład kolagenu. Niedobór krzemu i kolagenu to bóle stawów, osteoporoza, rozstępy, szybko starzejąca się skóra, owrzodzenia błon śluzowych. Niedobór krzemu w organizmie to również powstawanie kamieni nerkowych i żółciowych. Krzem również zapobiega odkładaniu się blaszek miażdżycowych w żyłach i uszczelnia naczynia krwionośne.
Bez złudzeń
Bez krzemu nie ma życia. Bez krzemu wcześniej, czy później rozbolą Cię stawy. Bolące stawy, to zmora milionów ludzi. Kiedyś głównie starych. Dzisiaj problem ten dotyczy wszystkich. Stawy bolą dzieci, młodzież i dorosłych. Jedną z podstawowych przyczyn bólu stawów jest brak w organizmie 2 elementów: krzem i kolagenu
Szczerz zęby i nie płacz
Braki krzemu to również krwawienia z nosa i dziąseł. Niedobór krzemu przyczynia się do występowania paradontozy. Przy niedoborze krzemu również występują stany zapalne powiek, naczyniówki i spojówek.
Jędrna pupcia i zalotne spojrzenie do późna
Wszystkie babeczki, kobitki, panie po 30 r. ż. powinny zażywać krzem. Dzienne zapotrzebowanie na krzem wynosi 200 mg. Współcześnie ze względu na sposoby uprawy i stosowanie nawozów dzięki, którym rośliny tylko szybko rosną i wyglądają ładnie np. azoto-potasowych powoduje, że minerałów w tym i krzemu w żywności jest niewiele. Dlatego powinniśmy zażywać preparaty krzemu i uwodnioną krzemionkę w celu zachowania dobrego stanu jędrności, skóry, zapobiegania cellulitu, przedwczesnego starzenia się skóry.
Na problemy
Krzem powinien być również stosowany przez osoby, chorujące na łuszczycę i borykające się z trądzikiem (problem trądziku nie dotyczy tylko nastolatków). Krzem ogranicza wypadanie włosów, przyspiesza ich wzrost, wzmacnia paznokcie.
Raz jeszcze
Krzem:
- pomaga w usuwaniu z komórek substancji toksycznych
- korzystnie wpływa na naczynia włosowate, uszczelniając je,
- zwiększa wytrzymałość tkanki kostnej,
- wzmacnia zdolność obronną organizmu przeciw zakażeniom,
- zapobiega przedwczesnemu starzeniu się,
- usuwa podrażnienia i stany zapalne na skórze – szczególnie w okolicy szyi i ust,
- usuwa stany zapalne w żołądku i pęcherzu moczowym,
- usuwa ból w pasie spowodowany niedoborem KWASU ORTOKRZEMOWEGO.
Odpowiedni krzem to podstawa nas - dosłownie
Na nasze szczęście lat temu(?) profesor Tuszyński opracował metodę produkcji uwodnionej krzemionki czyli kwasu ortokrzemowego i przebadał jego wpływ na organizm.
KWAS ORTOKRZEMOWY Naturalna uwodniona krzemionka zawierająca aż 5% krzemu, stanowi pierwszą pomoc w przypadku wszystkich chorób przewlekłych. Podstawowym związkiem krzemu jest KWAS ORTOKRZEMOWY (nieodzowny dla każdego żywego organizmu) popularnie zwany uwodnioną krzemionką H4SiO4nH2O w formie zolu (koloidu) lub żelu. Pomaga likwidować skutki niedoboru krzemionki w organizmie.

Uwodnioną krzemionkę w formie żelu
uwodniona krzemionka krzem  blasam krzemowy


Krzem się nie przeje
Nie ma żadnych przeciwwskazań zdrowotnych, co do długotrwałego pobierania KWASU ORTOKRZEMOWEGO w dużych ilościach tak od wewnątrz, jak i do stosowania zewnętrznego. Tak samo nie zaobserwowano działań ubocznych przy pobieraniu dużej ilości KWASU ORTOKRZEMOWEGO. Doświadczenia wskazują na pozytywne działanie dla zdrowia tej substancji do likwidacji skutków niedoboru krzemionki w organizmie.
Kisel to jadam na deser
Niektórym “taki żel” nie będzie smakował. Właściwie to jest taki bezsmakowy. Dlatego jest alternatywa. Inna droga na wewnętrzne zaopatrzenie organizmu w krzem to Holistic Kisel, szwedzki suplement diety zawierający organiczne związki krzemu gdzie główną rolę gra tradycyjnie i od wieków stosowany Skrzyp Polny (Equisetum arvense) standaryzowany na ilość czystego Krzemu!

Krzem w kapsułkach
krzem w kaspułkach holistic  krzem kisel

lniane worki na chleb eko worki chlebuś

Co łączy mumię egipską z chlebem? Dzisiaj wyjaśnimy
Opakowania foliowe to plaga. Nie służą ani środowisku ani żywności ani ludzkości.
Naturalnie jemy
Dbamy o zdrową żywność… tyle, że z transportem i przechowywaniem żywności już trochę gorzej. Zawijamy kanapki w folię aluminiową czy pieczemy w niej ciasto. Pieczywo trzymamy w worku foliowym, warzywa, owoce, sery żółte, twaróg, mleko, śmietana, sery po prostu wszystko. Niestety to co sztuczne nie pozostaje bez wpływu na nasze zdrowie.
Czy na taki sztuczny świat jest jakieś ale? Jest. Ale worek
Folia rzec można to wygoda. Przecież kilkadziesiąt lat temu folii nie było i radziliśmy sobie. Dlatego najwyższy czas skończyć z niezdrową wygodą i wrócić do natury. Zamiast tzw. reklamówek sięgajmy po worki i torby z naturalnych surowców.
Trochę historii
Len jest potocznym określeniem na tkaniny wytwarzane z przędzy lnianej. Jej historia sięga neolitu około 7500 p.n.e. (VIII tysiąclecie p.n.e.). Początkowo prawdopodobnie używano włókien lnu do zszywania skór lub jako sznurka. Pierwsze warsztaty tkackie, na których tkany był len, to warsztaty pionowe. Tkanina lniana, w wyrafinowanej formie, bardzo cienka, przejrzysta, miała swój początek w starożytnym Egipcie, w okresie Starego Państwa ok. XXVII–XXII wieku p.n.e. Zachowało się wiele malowideł i zapisów o produkcji lnu i jego wykorzystaniu przez starożytnych Egipcjan. Po raz pierwszy opisano go w Księdze Wyjścia 9,23–25, w której przedstawiono zniszczenie po gradobiciu lnu uprawianego w Egipcie: Len i jęczmień zostały zniszczone, ponieważ jęczmień miał już kłosy, a len kwiecie.
Wsi spokojna, wsi wesoła….
W XIX wiecznej wsi polskiej len wysiewano w maju. A w zimowe wieczory kobiety przędły nici (przędzę) używając wrzecion i kądzieli lub kołowrotków. Kiedy szpula na wrzecionie kołowrotka była już wypełniona, przy pomocy motowidła nici zwijano w motki. Wytworzona tkanina była szara i sztywna. Wiosną w słoneczne dni tkaniny rozkładano na łąkach by wybielały i od czasu do czasu polewano wodą aby zmiękły.
Wspólny mianownik- egipska mumia i chleb ?
Egipskie mumie zawinięte były w najlepszej jakości płótno lniane dlatego, tak doskonale się zachowały. Len bowiem ma właściwości zapobiegające procesom gnilnym więc przechowywanie żywności w ściereczkach, woreczkach zapobiega szybkiemu “psuciu się” żywności. Len ma właściwości antybakteryjne.
Podobieństwo nieprzypadkowe
Podobno komórka ludzka jest zbliżona budową do komórki lnu. Dlatego wykorzystuje się przędze lniane w medycynie a dokładniej w chirurgii do szwów wewnętrznych.
Schowaj w len
Tkanina lniana nie jest lubiana przez mole. Nie lgną do niej również grzyby ani bakterie. Włókno lniane zawiera ligniny, które są naturalnym absorbentem promieniowania UV. Len ma również właściwość higroskopijną, pochłania wilgoć i odparowuje wodę. Żywność szczególnie chleby, bułki, mąki, płatki, suszone owoce powinny być przechowywane w woreczkach lnianych.
Elektrolen
Len nie gromadzi na powierzchni ładunków elektrostatycznych. Tzn. tkanina nie elektryzuje się. Len zawiera również pektyny typu B i użytkowany z czasem staje się coraz bardziej miękki.
Skóra kocha len
Len posiada właściwości antybakteryjne, dlatego oprócz przechowywania żywności powinien być noszony przez osoby zmagające się z chorobami skóry, alergią czy niską odpornością. Odzież lniana również zapewni nam optymalną temperaturę latem i zimą.
Raz jeszcze zalety tkaniny lnianej w skrócie:
-działanie antybakteryjne;
- nie elektryzuje się;
- jest przewiewna:
- antyalergiczna:
- służy naszej skórze i środowisku.

Lniane worki na chleb
lniane worki na chleb  worki eko chlebuś
Niebawem w naszej ofercie więcej lnianych produktów. Odwiedzajcie nas często. Zapraszamy.

Zajrzyj na stronę www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl
znajdziesz tam mnóstwo ciekawych "NOWOŚCI"
dla zdrowia, do domu a może szukacie ciekawego prezentu?
Czy chleb tylko się je? Ależ skąd to cudowne kosmetyki-zobacz
Rozpal namiętność, zrelaksuj się - zamień zwykły wieczór w zmysłową podróż
Bracia i Siostry! Probiotyczna herbata czyli zdrowa Kumbucha

Sprzątaj bezpiecznie dla siebie i bliskich -NOWE eko środki czystości Eco Variant

UWAGA !!!
Ważna informacja
Osoby zainteresowane produktami NARINE
zapraszamy do sklepów stacjonarnych>>>
lub prosimy o kontakt telefoniczny
Telefon: +48 68 321 50 01
Komórka: +48 603 137 893

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Każdy artykuł w dwumiesieczniku "Żyj naturalnie" wyczerpujaco odpowiada na wszelkie pytania związane z naturalną medycyna, które możesz sobie zadać.

Gdzie tę skarbnicę Zdrowej Wiedzy można dostać?

Odpowiadam:
W naszym sklepie internetowym Sklep Naturalna Medycyna
We wszystkich naszych Sklepach Franczyzowych
W sklepie na nowej stronie www.zyj-naturalnie.pl
"Żyj naturalnie"
kupisz w Swoim Urzędzie Pocztowym.
Dwumiesięcznik "Żyj naturalnie" znajdziesz w Salonach EMPiK.
Dwumiesięcznik "Żyj naturalnie" kupisz w w sieci Kolporter.
"Żyj naturalnie" w sieci Press Caffe.

Prenumerata:
Jeżeli chcesz mieć gwarancję otrzymywania wszystkich numerów do domu zamów

prenumeratę roczną - 6 numerów w cenie - 69 PLN. z wysyłką
lub półroczną - 3 numery za 37 PLN. z wysyłką.

Telefon: +48 603 137 893
Telefon: +48 68 453 48 88
E-mail: sklep@naturalna-medycyna.com.pl
www.zyj-naturalnie.pl



UWAGA!


Osoby zainteresowane preparatami dr Podbielskiego
TP-1 i TP-2
prosimy o kontakt telefoniczny

Telefon: +48 68 321 50 01
Komórka: +48 603 137 893

 
 

Wszystkie artykuły prezentowane na naszych stronach i w biuletynie Naturalna Medycyna służą jedynie celom informacyjnym. Zawarte w nich wiadomości nie mogą w żaden sposób zastąpić konsultacji z lekarzem, służyć samodiagnozie lub samoleczeniu. Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące Twojego stanu zdrowia lub sposobu leczenia - skonsultuj się z lekarzem.


Pozdrawiam serdecznie

Karolina Kamińska
www.ksiezniczka-zdrowia.pl

Wypisać się możesz w każdym momencie klikając link
[[unsubscribe]]