Zajrzyj na stronę www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl znajdziesz tam mnóstwo ciekawych "NOWOŚCI" dla zdrowia, do domu a może szukacie ciekawego prezentu? Domowe SPA świece do masażu o cudownym zapachu i wiele innych...
Świat kobiety jest w torebce
Mawia się, że kobieca torebka skrywa wszystko i zawsze jest w niej bałagan.
Torebka stanowi nieodłączny element kobiecej garderoby. W zależności od okazji
i upodobań nosimy torebki mniejsze, większe, zdobione, kolorowe lub jednobarwne.
Ewolucja torebki
Od zarania dziejów nosimy torebki. Ludom pierwotnym służyły do przenoszenia
m. in. żywności ze względu na ich koczowniczy tryb życia. W starożytnym Egipcie
rodzaj torebki świadczył o statusie społecznym i noszona była przy pasie. W
okresie średniowiecza torebki noszone były noszone przez kupców. Kiedyś torebki
były noszone głównie przez mężczyzn.
Panieński prezent
W wiekach późniejszych torebki zaczęły stanowić element kobiecej garderoby.
Np. XV wieku torebka była darem od pana młodego dla narzeczonej. Była ona bogato
zdobiona i przedstawiała ilustrację historii miłosnej. W okresie przewrotu
francuskiego wraz ze zmianą damskiej mody były modne torebki zwane “śmiesznotkami”,
to małe torebeczki noszone w ręku lub przyczepiane do nadgarstka za pomocą
paska.
Niezmienny status
Jak niegdyś tak i dzisiaj jakość torebki świadczy o naszym statusie. Różnica
polega na tym ,że współcześnie “torebkowy” rynek zalany jest przez sztuczne
surowce. Torebki wykonywane są przy użyciu chemikaliów, z którymi jako użytkownicy
mamy nieustanny kontakt. Często po zakupie torebki “cuchną “ chemią a my to
wdychamy. Masowe wytwarzanie sztucznych torebek to również zagrożenie dla ekosystemu.
Odwrócenie
Dzisiaj to co naturalne jest bardziej luksusowe niż wysoce przetworzone, sztuczne.
Kiedyś naturalne po prostu było, dzisiaj musimy włożyć dużo więcej wysiłku
i funduszy, aby zachować “naturalne”.
Niepozorność zdumiewa
Powszechnie uważa się, że produkty ze skóry zwierzęcej odznaczają się większą
trwałością i są bardziej eleganckie, szykowne. Na przekór powszechności są
takie materiały m.in.: z celulozy drzewnej i roślinnej (wodoodporna tkanina
papierowa), tkanina z korka dębowego, tkaniny lniane i konopne, ale także
bardziej egzotyczne z liści ananasa, czy z jabłek, z których można uszyć
i piękne i
trwałe torebki.
Drzewo na ramieniu
Można przetrzeć oczy ze zdumienia kiedy elegancka i wytrzymała torebka okazuje
się być zrobiona z drzewa? A dokładniej dębu korkowego. Jest on jedynym na
świecie drzewem, który samoistnie, w bardzo szybkim tempie odbudowuje swoją
korę. Dzięki zamkniętemu w korze powietrzu, które stanowi około 90% jej przestrzeni,
kora jest bardzo lekka, pięciokrotnie lżejsza od wody. Suberyna z kolei powoduje,
że nie przepuszcza wody ani nie namaka.
Odporny i trwały
Korek jest obojętny chemicznie, nie przepuszcza cieczy i nie wchodzi z nią
w reakcję, dzięki temu jest hipoalergiczny. Dzięki garbnikom nie gnije i
nie koroduje. Jest też bardzo elastyczny, a poddany dużemu naciskowi kurczy
się
by potem powrócić do naturalnej wielkości. Jest jednym z najbardziej trwałych
materiałów organicznych, praktycznie nie starzeje się. Jest łatwy w obróbce
i neutralny dla zdrowia. Jest też wytrzymały na działania mechaniczne i zachowuje
swoje właściwości przy temperaturach od - 80 C do 140 C.
Nie tylko w butelce
Amatorzy wina męczą się w wyciąganiem korka. Korek doskonale wykorzystuje
się również do produkcji tkanin korkowych. W procesie produkcji wykorzystuje
się
dwa rodzaje korka. Skrawki - odpady po produkcji korków do wina, oraz kawałki
całej kory korka. Z korka powstają różnorodne tkaniny: takie, które wykorzystuje
się w galanterii przy produkcji torebek, kosmetyczek, portfeli, ale także
w produkcji butów czy parasoli. Z korka produkuje się również tapety.
Ekologiczna tkanina papierowa (Washable
Kraft Paper) - gładki, elastyczny materiał celulozowy poddany procesowi impregnacji
lateksem, dzięki czemu można go prać.
Doskonale zastępuje skórę naturalną i nazywana jest potocznie “skórą” dla
wegan. Nadaje się do szycia i delikatnego prania
Powrót lnu
Len jest materiałem naturalnym, powstającym z włókien roślinnych. Całkowicie
się rozkłada, nie pozostawiając żadnych niebezpiecznych dla środowiska odpadów.
Poprzez uzyskane certyfikaty polski len spełnia również światowe wymogi.
Certyfikat STANDARD 100 by OEKO-TEX® to gwarancja tego, że tekstylia są wolne
od substancji
szkodliwych w stężeniach mających negatywny wpływ na zdrowie człowieka. Etykieta
OEKO-TEX® STANDARD 100 klasy I oznacza, że tkanina została przebadana pod
kątem ponad osiemdziesięciu różnych, istotnych dla zdrowia użytkownika parametrów.
Certyfikat klasy I dotyczy produktów, które mają kontakt ze skórą niemowląt
i dzieci do lat trzech, a tym samym muszą spełniać najwyższe kryteria.
Szycie inne życie
Pomysł na szycie torebek wziął się z zamiłowania i pasji małej dziewczynki.
Zanim jednak torebki powstały dziewczynka kształciła się, dojrzała. To światopogląd
i chęć zastąpienia produktów zwierzęcych z poszanowaniem dla ludzkiej pracy
i świata zwierząt skłonił ją do tworzenia torebek z naturalnych surowców.
Z wykorzystaniem nowoczesnych technologii powstają trwałe tkaniny, które
imitują
skórę.
Na prezent, do pracy, do szkoły, na zakupy czy na bankiet.
Poznaj ofertę ręcznie szytych torebek Red Banana z naturalnych surowców.
Wieczór w dłoniach kubek a w nim urzekająca słodycz, cudowny aromat i.... W malinowym chruśniaku, przed ciekawych wzrokiem Zapodziani po głowy, przez długie godziny Zrywaliśmy przybyłe tej nocy maliny. Palce miałaś na oślep skrwawione ich sokiem. Bąk złośnik huczał basem, jakby straszył kwiaty, Rdzawe guzy na słońcu wygrzewał liść chory, Złachmaniałych pajęczyn skrzyły się wisiory, I szedł tyłem na grzbiecie jakiś żuk kosmaty. Duszno było od malin, któreś, szepcząc, rwała.. A szept nasz tylko wówczas nacichał w ich woni, Gdym wargami wygarniał z podanej mi dłoni Owoce, przepojone wonią twego ciała. I stały się maliny narzędziem pieszczoty Nie zna innych upojeń, oprócz samej siebie. (Bolesław Leśmian) Maliny, poezja i wspomnienie Maliny kochamy. Świeże są pyszne, nasze polskie, najlepsze. Słodkie, pachnące i przede wszystkim bardzo zdrowe. Tęsknię za nimi zimą. Do lata daleko dlatego właśnie teraz sięgam po ich przetwory. Dla mnie cudowną alternatywą są poznane niedawno soki przecierowe z m. in. z malin. Skąd te soki? Soki Prosto ze wsi. Jak przekonać was do tych soków kiedy w sklepach jest od zatrzęsienia różnych soków? Przekonuję, prosto i to ze wsi. Nikt tu wiochy nie robi ino dobry sok Tłoczone soki prosto ze wsi pochodzą dosłownie Prosto ze wsi. Do ich produkcji używane są wyłącznie świeżo zebrane, dojrzałe owoce z lokalnych sprawdzonych plantacji prowadzonych wg zasad ekologicznych lub integrowanej produkcji. Inne od innych Soki prosto ze wsi są bardziej gęste od soków tłoczonych, zawierają przetarty miąższ z owoców. Miąższ z owoców zawiera więcej składników odżywczych, witamin i błonnika. Błonnik zawarty w miąższu owoców, jest dobrym pożywieniem dla naszych bakterii jelitowych. Co czyni go prebiotykiem, który jest niezbędnym pokarmem dla probiotyków zasiedlających nasze jelita. Dobrze się tłoczy w 100 % Soki przecierowe są zdrowsze od tych klarowanych. Soki prosto ze wsi są pasteryzowane w temp. do 80°C, aby zachować w nich witaminy i inne dobroczynne substancje. Nie używa się konserwantów, ani żadnych dodatków poza owocami i niewielką ilością cukru trzcinowego lub miodu. Uwaga Po otwarciu należy sok przechowywać w lodówce do 14 dni. Słodkość pod kontrolą Dla sympatyków słodkości soki prosto ze wsi występują również w wersji dosładzanej. Wersja słodsza soków zawiera od 4 % do 9 % procent cukru trzcinowego. Można wybrać również wersję z miodem. To idealny sok na jesień i zimę. Dla dużych i małych. Dla będących na diecie Będąc na diecie nie obawiajmy się soków przecierowych. Soki owocowe prosto ze wsi z miąższem są bardziej sycące niż klarowane. Więc na dłużej napełniają brzuszki. To zasługa wspomnianego już błonnika, który po pierwsze dobroczynnie działa na trawienie i wspomaga perystaltykę jelit,ale również nie wywołuje gwałtownego skoku poziomu cukru i daje uczucie zaspokojenia głodu na dłużej. Soki dostarczają odpowiednich składników odżywczych bez nadmiaru kalorii. Posmakuj leśnej ekipy Czarna porzeczka, aronia, malina i truskawka to owoce, które powinny być uzupełnieniem jesienno-zimowej diety. Przetwory z tych owoców są dodatkowym wsparciem podczas infekcji, gorączki, kataru, spadku odporności czy osłabienia. O korzyściach tych cudownie pysznych owoców nie muszę nikogo przekonywać, niemniej jednak warto przytoczyć kilka ciekawostek. Oprócz grzechu zdrowia warte Maliny pojawiają się w źródłach ok. 300 r. p.n.e. Jako pierwszy raz uznał malinę za roślinę uprawną Palladius w IV w. n.e. Pierwsze uprawy malin znane są z przyklasztornych ogrodów i były wprowadzane od późnego średniowiecza, zaś w końcu XVIII w. pojawiły się pierwsze odmiany hodowlane. Dobry import Maliny w postaci dżemów i galaretek rozpowszechnili Anglicy. Malina to roślina z gatunku różowatych. Owoc maliny to bogate źródło witaminy C. Malina zawiera również polifenole, witaminy A, B1, B2, B3, karotenoidy, tokoferole. Owoc maliny zawiera również wapń, magnez, miedź, potas, cynk, mangan, żelazo, selen. W owocach malin znajdziemy także pektyny, pochodne cyjanidyny oraz kwasy organiczne. Maliny i ich przetwory to wspaniały środek o działaniu napotnym przeciwgorączkowym. Pyszna smrodynia Smrodynia to jedna z nazw czarnej porzeczki. Owoce prawdopodobnie uprawiano już w 1400 roku, początkowo w Holandii i Danii, a później także w Anglii i Francji. Czarna porzeczka to owoc z rodziny agrestowatych. Działa moczopędnie i napotnie. Wspomagająco powinna znaleźć się w menu przy schorzeniach dróg moczowych i pęcherza, nieżytu żołądka i jelit. Owoce zawierają duże ilości witamin, szczególnie C i PP, w przetworach korzystnie wpływają na procesy przemiany materii i zwiększają odporność organizmu. Owoce zawierają także aminokwasy, które m. in. wspomagają organizm w oczyszczaniu z toksyn, stymulują czynności nerek, wspomagają gojenie ran. Nie tylko… Soki przecierowe są idealne do herbaty, używa się ich do sporządzania napojów, stanowią kapitalny dodatek do deserów i wielu dań - ryżu, owsianki, kaszki manny, budyniu, musli, jako polewa do naleśników, lodów, sałatek owocowych oraz jako składnik sosów. Po otwarciu należy sok przechowywać w lodówce do 14 dni
W ofercie soków prosto ze wsi są również soki z jagód, aronii i malina z truskawką.
Soki prosto ze wsi
Sezon na kiwewe Szaro buro, ponuro. Mokro i ślisko bo wszędzie pełno liści, idziesz wieczorem i draka gotowa. Tak kiwewe w pełnej konsumpcji i u dzieci i dorosłych. Kiwewe to nie owoc to w jęz. suahili uraz, a w łac. trauma. Oczywiście możemy powiedzieć jakie urazy? Przecież nie wywracam się codziennie, nie jeżdżę na nartach na trzepaku fikołków nie robię. Ale uraz to nie tylko zdarte kolano czy złamana kość. Wiele urazów nie jest widocznych gołym okiem ba czasem ich nie czujemy...do czasu. Ku pokrzemieniu Czy osteoporoza, paradontoza i miażdżyca pojawia się nagle? Czy informuje nas o tym, uwaga nadchodzę! Niestety nie. Dlatego musimy się krzemić. Nerki, serce, płuca, wątroba, kości, stawy potrzebują krzemu. Każdy z nas jest skałą Świat bez krzemu nie może istnieć. Większość skał jest glinokrzemianami. Związki krzemu w tym kwas krzemowy obecny jest w wodach zdrojowych, termalnych. My jako ludzkość będąc integralną częścią świata również zawieramy krzem. Znajduje się on w tarczycy, nadnerczach, we włosach i paznokciach. We wszystkich organizmach żywych krzem zapewnia sztywność i odpowiednią strukturę elementów ciała. Zdobyć K2 (krzem i kolagen) Krzem wchodzi w skład kolagenu. Niedobór krzemu i kolagenu to bóle stawów, osteoporoza, rozstępy, szybko starzejąca się skóra, owrzodzenia błon śluzowych. Niedobór krzemu w organizmie to również powstawanie kamieni nerkowych i żółciowych. Krzem również zapobiega odkładaniu się blaszek miażdżycowych w żyłach i uszczelnia naczynia krwionośne. Bez złudzeń Bez krzemu nie ma życia. Bez krzemu wcześniej, czy później rozbolą Cię stawy. Bolące stawy, to zmora milionów ludzi. Kiedyś głównie starych. Dzisiaj problem ten dotyczy wszystkich. Stawy bolą dzieci, młodzież i dorosłych. Jedną z podstawowych przyczyn bólu stawów jest brak w organizmie 2 elementów: krzem i kolagenu Szczerz zęby i nie płacz Braki krzemu to również krwawienia z nosa i dziąseł. Niedobór krzemu przyczynia się do występowania paradontozy. Przy niedoborze krzemu również występują stany zapalne powiek, naczyniówki i spojówek. Jędrna pupcia i zalotne spojrzenie do późna Wszystkie babeczki, kobitki, panie po 30 r. ż. powinny zażywać krzem. Dzienne zapotrzebowanie na krzem wynosi 200 mg. Współcześnie ze względu na sposoby uprawy i stosowanie nawozów dzięki, którym rośliny tylko szybko rosną i wyglądają ładnie np. azoto-potasowych powoduje, że minerałów w tym i krzemu w żywności jest niewiele. Dlatego powinniśmy zażywać preparaty krzemu i uwodnioną krzemionkę w celu zachowania dobrego stanu jędrności, skóry, zapobiegania cellulitu, przedwczesnego starzenia się skóry. Na problemy Krzem powinien być również stosowany przez osoby, chorujące na łuszczycę i borykające się z trądzikiem (problem trądziku nie dotyczy tylko nastolatków). Krzem ogranicza wypadanie włosów, przyspiesza ich wzrost, wzmacnia paznokcie. Raz jeszcze Krzem: - pomaga w usuwaniu z komórek substancji toksycznych - korzystnie wpływa na naczynia włosowate, uszczelniając je, - zwiększa wytrzymałość tkanki kostnej, - wzmacnia zdolność obronną organizmu przeciw zakażeniom, - zapobiega przedwczesnemu starzeniu się, - usuwa podrażnienia i stany zapalne na skórze – szczególnie w okolicy szyi i ust, - usuwa stany zapalne w żołądku i pęcherzu moczowym, - usuwa ból w pasie spowodowany niedoborem KWASU ORTOKRZEMOWEGO. Odpowiedni krzem to podstawa nas - dosłownie Na nasze szczęście lat temu(?) profesor Tuszyński opracował metodę produkcji uwodnionej krzemionki czyli kwasu ortokrzemowego i przebadał jego wpływ na organizm. KWAS ORTOKRZEMOWY Naturalna uwodniona krzemionka zawierająca aż 5% krzemu, stanowi pierwszą pomoc w przypadku wszystkich chorób przewlekłych. Podstawowym związkiem krzemu jest KWAS ORTOKRZEMOWY (nieodzowny dla każdego żywego organizmu) popularnie zwany uwodnioną krzemionką H4SiO4nH2O w formie zolu (koloidu) lub żelu. Pomaga likwidować skutki niedoboru krzemionki w organizmie.
Uwodnioną krzemionkę w formie żelu
Krzem się nie przeje Nie ma żadnych przeciwwskazań zdrowotnych, co do długotrwałego pobierania KWASU ORTOKRZEMOWEGO w dużych ilościach tak od wewnątrz, jak i do stosowania zewnętrznego. Tak samo nie zaobserwowano działań ubocznych przy pobieraniu dużej ilości KWASU ORTOKRZEMOWEGO. Doświadczenia wskazują na pozytywne działanie dla zdrowia tej substancji do likwidacji skutków niedoboru krzemionki w organizmie. Kisel to jadam na deser Niektórym “taki żel” nie będzie smakował. Właściwie to jest taki bezsmakowy. Dlatego jest alternatywa. Inna droga na wewnętrzne zaopatrzenie organizmu w krzem to Holistic Kisel, szwedzki suplement diety zawierający organiczne związki krzemu gdzie główną rolę gra tradycyjnie i od wieków stosowany Skrzyp Polny (Equisetum arvense) standaryzowany na ilość czystego Krzemu!
Krzem w kapsułkach
Co łączy mumię egipską z chlebem? Dzisiaj wyjaśnimy Opakowania foliowe to plaga. Nie służą ani środowisku ani żywności ani ludzkości. Naturalnie jemy Dbamy o zdrową żywność… tyle, że z transportem i przechowywaniem żywności już trochę gorzej. Zawijamy kanapki w folię aluminiową czy pieczemy w niej ciasto. Pieczywo trzymamy w worku foliowym, warzywa, owoce, sery żółte, twaróg, mleko, śmietana, sery po prostu wszystko. Niestety to co sztuczne nie pozostaje bez wpływu na nasze zdrowie. Czy na taki sztuczny świat jest jakieś ale? Jest. Ale worek Folia rzec można to wygoda. Przecież kilkadziesiąt lat temu folii nie było i radziliśmy sobie. Dlatego najwyższy czas skończyć z niezdrową wygodą i wrócić do natury. Zamiast tzw. reklamówek sięgajmy po worki i torby z naturalnych surowców. Trochę historii Len jest potocznym określeniem na tkaniny wytwarzane z przędzy lnianej. Jej historia sięga neolitu około 7500 p.n.e. (VIII tysiąclecie p.n.e.). Początkowo prawdopodobnie używano włókien lnu do zszywania skór lub jako sznurka. Pierwsze warsztaty tkackie, na których tkany był len, to warsztaty pionowe. Tkanina lniana, w wyrafinowanej formie, bardzo cienka, przejrzysta, miała swój początek w starożytnym Egipcie, w okresie Starego Państwa ok. XXVII–XXII wieku p.n.e. Zachowało się wiele malowideł i zapisów o produkcji lnu i jego wykorzystaniu przez starożytnych Egipcjan. Po raz pierwszy opisano go w Księdze Wyjścia 9,23–25, w której przedstawiono zniszczenie po gradobiciu lnu uprawianego w Egipcie: Len i jęczmień zostały zniszczone, ponieważ jęczmień miał już kłosy, a len kwiecie. Wsi spokojna, wsi wesoła…. W XIX wiecznej wsi polskiej len wysiewano w maju. A w zimowe wieczory kobiety przędły nici (przędzę) używając wrzecion i kądzieli lub kołowrotków. Kiedy szpula na wrzecionie kołowrotka była już wypełniona, przy pomocy motowidła nici zwijano w motki. Wytworzona tkanina była szara i sztywna. Wiosną w słoneczne dni tkaniny rozkładano na łąkach by wybielały i od czasu do czasu polewano wodą aby zmiękły. Wspólny mianownik- egipska mumia i chleb ? Egipskie mumie zawinięte były w najlepszej jakości płótno lniane dlatego, tak doskonale się zachowały. Len bowiem ma właściwości zapobiegające procesom gnilnym więc przechowywanie żywności w ściereczkach, woreczkach zapobiega szybkiemu “psuciu się” żywności. Len ma właściwości antybakteryjne. Podobieństwo nieprzypadkowe Podobno komórka ludzka jest zbliżona budową do komórki lnu. Dlatego wykorzystuje się przędze lniane w medycynie a dokładniej w chirurgii do szwów wewnętrznych. Schowaj w len Tkanina lniana nie jest lubiana przez mole. Nie lgną do niej również grzyby ani bakterie. Włókno lniane zawiera ligniny, które są naturalnym absorbentem promieniowania UV. Len ma również właściwość higroskopijną, pochłania wilgoć i odparowuje wodę. Żywność szczególnie chleby, bułki, mąki, płatki, suszone owoce powinny być przechowywane w woreczkach lnianych. Elektrolen Len nie gromadzi na powierzchni ładunków elektrostatycznych. Tzn. tkanina nie elektryzuje się. Len zawiera również pektyny typu B i użytkowany z czasem staje się coraz bardziej miękki. Skóra kocha len Len posiada właściwości antybakteryjne, dlatego oprócz przechowywania żywności powinien być noszony przez osoby zmagające się z chorobami skóry, alergią czy niską odpornością. Odzież lniana również zapewni nam optymalną temperaturę latem i zimą. Raz jeszcze zalety tkaniny lnianej w skrócie: -działanie antybakteryjne; - nie elektryzuje się; - jest przewiewna: - antyalergiczna: - służy naszej skórze i środowisku.
Lniane worki na chleb Niebawem w naszej ofercie więcej lnianych produktów. Odwiedzajcie nas często. Zapraszamy.
Zajrzyj na stronę www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl znajdziesz tam mnóstwo ciekawych "NOWOŚCI" dla zdrowia, do domu a może szukacie ciekawego prezentu? Czy chleb tylko się je? Ależ skąd to cudowne kosmetyki-zobacz Rozpal namiętność, zrelaksuj się - zamień zwykły wieczór w zmysłową podróż Bracia i Siostry! Probiotyczna herbata czyli zdrowa Kumbucha Sprzątaj bezpiecznie dla siebie i bliskich -NOWE eko środki czystości Eco Variant
UWAGA !!! Ważna informacja Osoby zainteresowane produktami NARINE zapraszamy do sklepów stacjonarnych>>> lub prosimy o kontakt telefoniczny Telefon: +48 68 321 50 01 Komórka: +48 603 137 893 -------------------------------------------------------------------------------------------------
Każdy artykuł w dwumiesieczniku "Żyj naturalnie" wyczerpujaco odpowiada na wszelkie pytania związane z naturalną medycyna, które możesz sobie zadać.
Gdzie tę skarbnicę Zdrowej Wiedzy można dostać? Odpowiadam: W naszym sklepie internetowym Sklep Naturalna Medycyna We wszystkich naszych Sklepach Franczyzowych W sklepie na nowej stronie www.zyj-naturalnie.pl "Żyj naturalnie" kupisz w Swoim Urzędzie Pocztowym. Dwumiesięcznik "Żyj naturalnie" znajdziesz w Salonach EMPiK. Dwumiesięcznik "Żyj naturalnie" kupisz w w sieci Kolporter. "Żyj naturalnie" w sieci Press Caffe.
Prenumerata: Jeżeli chcesz mieć gwarancję otrzymywania wszystkich numerów do domu zamów prenumeratę roczną - 6 numerów w cenie - 69 PLN. z wysyłką lub półroczną - 3 numery za 37 PLN. z wysyłką. Telefon: +48 603 137 893 Telefon: +48 68 453 48 88 E-mail: sklep@naturalna-medycyna.com.pl www.zyj-naturalnie.pl
UWAGA! Osoby zainteresowane preparatami dr Podbielskiego TP-1 i TP-2 prosimy o kontakt telefoniczny Telefon: +48 68 321 50 01 Komórka: +48 603 137 893
Wszystkie artykuły prezentowane na naszych stronach i w biuletynie Naturalna Medycyna służą jedynie celom informacyjnym. Zawarte w nich wiadomości nie mogą w żaden sposób zastąpić konsultacji z lekarzem, służyć samodiagnozie lub samoleczeniu. Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące Twojego stanu zdrowia lub sposobu leczenia - skonsultuj się z lekarzem.
Pozdrawiam serdecznie
Karolina Kamińska www.ksiezniczka-zdrowia.pl
Wypisać się możesz w każdym momencie klikając link [[unsubscribe]]
|