Już są !
Długo wyczekiwane, okraszone wysiłkiem, przyprawione delikatnie stresem podane
ze zniecierpliwieniem. Święta. Dla wielu czas radości, bliskości, wspólnych
spotkań w rodzinnym gronie. Dla niektórych czas zadumy melancholii i wzruszeń.
Święta to też czas składania życzeń czy je obchodzimy czy nie. To po prostu
okazja by życzyć Wszystkim
zdrowia, spokoju, radości z rzeczy małych, cierpliwości, dystansu, czułości,
empatii dla ludzi i zwierząt.
I my z całego serca tego właśnie Wam życzymy!
Miejsce bombek jest na choince
Święta to ogromny wysiłek dla naszego organizmu. Wigilijne
potrawy można ując, że są wybuchowe i z brzucha mogą zrobić bombkę. Tradycja
to tradycja i zjeść
trzeba. Wiele osób cierpi, co się dziwić. Większość z nas nie jest przyzwyczajona
do takiej diety na co dzień. Wigilijne potrawy są “ciężkie” i lubią zalegać
w naszych jelitach. Czujemy się pełni, jakby kilka kilogramów przybyło, wielu
z nas jest ociężałych.
Usunąć czas zniszczeń
Osoby, które regularnie się oczyszczają wiedzą co potrafi “skrywać“ nasz organizm.
Święta, sylwester, Nowy Rok to czas zniszczeń dla naszej sylwetki, organizmu,
ale nie piszę tego po to by kogoś straszyć czy uprzykrzyć ten czas. Ja też
dokonuje takiego samozniszczenia. Tyle, że trzeba zredukować takie zniszczenia
i naprawić to co się “zepsuło” i naturalnie przywrócić równowagę.
Odchudzanie przez oczyszczanie
Narządy układu pokarmowego w tym jelita posiadają żyły wrotne, które połączone
są z wątrobą. Jeżeli w jelitach zalega zbyt dużo toksyn w postaci nie do
końca strawionego i wydalonego pokarmu wywołuje to uczucie nie tylko dyskomfortu,
ale stanowi zagrożenie dla zdrowia. Zalegający pokarm w jelitach to toksyny
dla naszego organizmu. Obciąża to pracę głównie wątroby, która nie radzi
sobie detoksykacją. Toksyny wraz z krwią są transportowane do innych narządów
“zatruwając “ nasze ciało W efekcie wpływając negatywnie na funkcjonowanie
innych układów i nasze zdrowie.
Drogi ewakuacyjne
75 % toksyn wydalane jest poprzez jelito grube, 18 % toksyn wydalne przez układ
moczowy. Dlatego istotne jest regularne wypróżnianie. Aby szybko i skutecznie
pozbywać się toksyn musimy również zadbać o przyśpieszenie metabolizmu.
Bez drastycznych metod
W celu oczyszczenia jelit w “modzie są“ lewatywy. Metoda stosowana jest od
dawna, ale nie jest ona wskazana dla każdego. Druga sprawa, że nie
każdy z nas taką drastyczną i mało przyjemną metodę chce stosować.
Azjatycka metoda lekkości
Morela japońska, ume (梅), mume (dawna nazwa), (Prunus mume Siebold & Zucc.)
– gatunek drzewa należący do rodziny różowatych. Pochodzi ze środkowych i północno-wschodnich
Chin, gdzie nazywane jest méi (梅), Japonii i Tajwanu. W Korei i Japonii gatunek
ten uprawiany był od czasów starożytnych.
Przyjaciel wiatru - przynosi lekkość
Drzewo moreli japońskiej jest bardzo wysoko cenione w kulturze chińskiej. Dotyczy
to w szczególności jego kwiatów. Mume kwitnie w najzimniejszej porze roku i
z tego względu uznawane jest jako symbol witalności i umiejętności przeciwstawiania
się niesprzyjającym warunkom. Morela japońska, sosna oraz bambus zwane są trzema
przyjaciółmi wiatru. Dodatkowo mume wraz z orchideą, bambusem i chryzantemą
zwane są czterema rycerzami.
Zero przeciętności
Zielona morela od zerwania do do chwili spożycia poddawana jest 30 miesięcznej
fermentacji a następnie zanurzana w odpowiedniej mieszance ziół. Podczas
fermentacji powstają pożyteczne enzymy i mikroorganizmy, które mają korzystny
wpływ na proces detoksykacji i odchudzania.
Japoński super odkurzacz - sprząta i odchudza
Fermentowana morela w otoczce z ziół oczyszcza organizm ze złogów, wspiera
układ pokarmowy, reguluje poziom cukru, przyspiesza metabolizm.Działa mobilizująco
na układ pokarmowy. Dedykowany jest osobom cierpiącym na zaparcia, ze zwolnionym
metabolizmem, z problemem nadwagi i otyłością.
Otoczenie jest ważne
Jaką istotną rolę odgrywa otoczenie wiemy wszyscy.
Fermentowana morela Share otoczona jest m. in. kasją, która przeciwdziała zaparciom,
jest pomocna w leczeniu wrzodów żołądka, działa regenerująco na wątrobę, żółciopędnie,
stosowana jest w leczeniu hemoroidów oraz schorzeniach odbytu.
Ziołowy sprzymierzeńcy
Owoc morwy białej stosowany jest w cukrzycy ze względu na właściwości regulujące
poziom cukru. Morela również w swojej otoczce zawiera liście Yerba Mate, która
ma działanie pobudzające metabolizm, obniżające łaknienie.
Odchudzającą i oczyszczająca fermentowaną
morelę japońską
Reklamowe paranoje
Wszystkie czasopisma i programy telewizyjne po świętach będą bombardować radami
jak schudnąć. Bez wylewania potów, zdrowo, bezpiecznie oczyszczajmy się i
chudnijmy czerpiąc z azjatyckiej kultury. Przypominam Fermentowana Morela
Japońska (zielona śliwka) w otoczce z ziół - to produkt w 100% naturalny.
Owoc moreli japońskiej fermentowany jest przez 30 miesięcy a następnie obtaczany-zanurzany
w recepturze ziołowej wg medycyny chińskiej. Przyspiesza proces detoksykacji
organizmu oraz wspomaga odchudzanie. Oczyszcza złogi jelitowe a co za tym
idzie reguluje poziom cukru i cholesterolu we krwi. Efekt działania występuje
już po pierwszym dniu stosowania!
Kaszle, flegmy, bóle brzucha. Pozbądź się ich dzięki fermentowanym Pomelo
Chińska farmakopea z czasów dynastii Ming pisała o zastosowaniach pomelo. Jako
środka na kaszel, kaca, nudności czy bóle brzucha.
Fermentowane Pomelo wspomaga oczyszczanie organizmu i trawienie, wzmacnia
układ sercowo-naczyniowy. Pomaga pozbyć się wilgoci z organizmu. Fermentowane
pomelo to bogactwo witaminy C, potasu oraz wapnia. Spowalnia procesy starzenia
się
skóry. Wspiera odporność. Wpływa korzystnie na nasze samopoczucie.
Czas porządków zakończony
Święta nadeszły więc czas porządków domowych dobiegł końca. Teraz czas zabrać
się za nasze ciała. Nasze ciała są zanieczyszczone. Głęboki detoks organizmu
to korzyści zarówno dla ciała jak i naszego umysłu. Lepsze samopoczucie,
ładniejszy wygląd i spadek wagi. Przywróćmy równowagę naszego organizmu i
pozwólmy nam czuć się lepiej. Fermentowane pomelo
Zajrzyj na stronę www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl znajdziesz tam mnóstwo ciekawych "NOWOŚCI" dla zdrowia, do domu a może szukacie ciekawego prezentu? Domowe SPA świece do masażu o cudownym zapachu i wiele innych...
Świat kobiety jest w torebce
Mawia się, że kobieca torebka skrywa wszystko i zawsze jest w niej bałagan.
Torebka stanowi nieodłączny element kobiecej garderoby. W zależności od okazji
i upodobań nosimy torebki mniejsze, większe, zdobione, kolorowe lub jednobarwne.
Ewolucja torebki
Od zarania dziejów nosimy torebki. Ludom pierwotnym służyły do przenoszenia
m. in. żywności ze względu na ich koczowniczy tryb życia. W starożytnym Egipcie
rodzaj torebki świadczył o statusie społecznym i noszona była przy pasie. W
okresie średniowiecza torebki noszone były noszone przez kupców. Kiedyś torebki
były noszone głównie przez mężczyzn.
Panieński prezent
W wiekach późniejszych torebki zaczęły stanowić element kobiecej garderoby.
Np. XV wieku torebka była darem od pana młodego dla narzeczonej. Była ona bogato
zdobiona i przedstawiała ilustrację historii miłosnej. W okresie przewrotu
francuskiego wraz ze zmianą damskiej mody były modne torebki zwane “śmiesznotkami”,
to małe torebeczki noszone w ręku lub przyczepiane do nadgarstka za pomocą
paska.
Niezmienny status
Jak niegdyś tak i dzisiaj jakość torebki świadczy o naszym statusie. Różnica
polega na tym ,że współcześnie “torebkowy” rynek zalany jest przez sztuczne
surowce. Torebki wykonywane są przy użyciu chemikaliów, z którymi jako użytkownicy
mamy nieustanny kontakt. Często po zakupie torebki “cuchną “ chemią a my to
wdychamy. Masowe wytwarzanie sztucznych torebek to również zagrożenie dla ekosystemu.
Odwrócenie
Dzisiaj to co naturalne jest bardziej luksusowe niż wysoce przetworzone, sztuczne.
Kiedyś naturalne po prostu było, dzisiaj musimy włożyć dużo więcej wysiłku
i funduszy, aby zachować “naturalne”.
Niepozorność zdumiewa
Powszechnie uważa się, że produkty ze skóry zwierzęcej odznaczają się większą
trwałością i są bardziej eleganckie, szykowne. Na przekór powszechności są
takie materiały m.in.: z celulozy drzewnej i roślinnej (wodoodporna tkanina
papierowa), tkanina z korka dębowego, tkaniny lniane i konopne, ale także
bardziej egzotyczne z liści ananasa, czy z jabłek, z których można uszyć
i piękne i
trwałe torebki.
Drzewo na ramieniu
Można przetrzeć oczy ze zdumienia kiedy elegancka i wytrzymała torebka okazuje
się być zrobiona z drzewa? A dokładniej dębu korkowego. Jest on jedynym na
świecie drzewem, który samoistnie, w bardzo szybkim tempie odbudowuje swoją
korę. Dzięki zamkniętemu w korze powietrzu, które stanowi około 90% jej przestrzeni,
kora jest bardzo lekka, pięciokrotnie lżejsza od wody. Suberyna z kolei powoduje,
że nie przepuszcza wody ani nie namaka.
Odporny i trwały
Korek jest obojętny chemicznie, nie przepuszcza cieczy i nie wchodzi z nią
w reakcję, dzięki temu jest hipoalergiczny. Dzięki garbnikom nie gnije i
nie koroduje. Jest też bardzo elastyczny, a poddany dużemu naciskowi kurczy
się
by potem powrócić do naturalnej wielkości. Jest jednym z najbardziej trwałych
materiałów organicznych, praktycznie nie starzeje się. Jest łatwy w obróbce
i neutralny dla zdrowia. Jest też wytrzymały na działania mechaniczne i zachowuje
swoje właściwości przy temperaturach od - 80 C do 140 C.
Nie tylko w butelce
Amatorzy wina męczą się w wyciąganiem korka. Korek doskonale wykorzystuje
się również do produkcji tkanin korkowych. W procesie produkcji wykorzystuje
się
dwa rodzaje korka. Skrawki - odpady po produkcji korków do wina, oraz kawałki
całej kory korka. Z korka powstają różnorodne tkaniny: takie, które wykorzystuje
się w galanterii przy produkcji torebek, kosmetyczek, portfeli, ale także
w produkcji butów czy parasoli. Z korka produkuje się również tapety.
Ekologiczna tkanina papierowa (Washable
Kraft Paper) - gładki, elastyczny materiał celulozowy poddany procesowi impregnacji
lateksem, dzięki czemu można go prać.
Doskonale zastępuje skórę naturalną i nazywana jest potocznie “skórą” dla
wegan. Nadaje się do szycia i delikatnego prania
Powrót lnu
Len jest materiałem naturalnym, powstającym z włókien roślinnych. Całkowicie
się rozkłada, nie pozostawiając żadnych niebezpiecznych dla środowiska odpadów.
Poprzez uzyskane certyfikaty polski len spełnia również światowe wymogi.
Certyfikat STANDARD 100 by OEKO-TEX® to gwarancja tego, że tekstylia są wolne
od substancji
szkodliwych w stężeniach mających negatywny wpływ na zdrowie człowieka. Etykieta
OEKO-TEX® STANDARD 100 klasy I oznacza, że tkanina została przebadana pod
kątem ponad osiemdziesięciu różnych, istotnych dla zdrowia użytkownika parametrów.
Certyfikat klasy I dotyczy produktów, które mają kontakt ze skórą niemowląt
i dzieci do lat trzech, a tym samym muszą spełniać najwyższe kryteria.
Szycie inne życie
Pomysł na szycie torebek wziął się z zamiłowania i pasji małej dziewczynki.
Zanim jednak torebki powstały dziewczynka kształciła się, dojrzała. To światopogląd
i chęć zastąpienia produktów zwierzęcych z poszanowaniem dla ludzkiej pracy
i świata zwierząt skłonił ją do tworzenia torebek z naturalnych surowców.
Z wykorzystaniem nowoczesnych technologii powstają trwałe tkaniny, które
imitują
skórę.
Na prezent, do pracy, do szkoły, na zakupy czy na bankiet.
Poznaj ofertę ręcznie szytych torebek Red Banana z naturalnych surowców.
Wieczór w dłoniach kubek a w nim urzekająca słodycz, cudowny aromat i.... W malinowym chruśniaku, przed ciekawych wzrokiem Zapodziani po głowy, przez długie godziny Zrywaliśmy przybyłe tej nocy maliny. Palce miałaś na oślep skrwawione ich sokiem. Bąk złośnik huczał basem, jakby straszył kwiaty, Rdzawe guzy na słońcu wygrzewał liść chory, Złachmaniałych pajęczyn skrzyły się wisiory, I szedł tyłem na grzbiecie jakiś żuk kosmaty. Duszno było od malin, któreś, szepcząc, rwała.. A szept nasz tylko wówczas nacichał w ich woni, Gdym wargami wygarniał z podanej mi dłoni Owoce, przepojone wonią twego ciała. I stały się maliny narzędziem pieszczoty Nie zna innych upojeń, oprócz samej siebie. (Bolesław Leśmian) Maliny, poezja i wspomnienie Maliny kochamy. Świeże są pyszne, nasze polskie, najlepsze. Słodkie, pachnące i przede wszystkim bardzo zdrowe. Tęsknię za nimi zimą. Do lata daleko dlatego właśnie teraz sięgam po ich przetwory. Dla mnie cudowną alternatywą są poznane niedawno soki przecierowe z m. in. z malin. Skąd te soki? Soki Prosto ze wsi. Jak przekonać was do tych soków kiedy w sklepach jest od zatrzęsienia różnych soków? Przekonuję, prosto i to ze wsi. Nikt tu wiochy nie robi ino dobry sok Tłoczone soki prosto ze wsi pochodzą dosłownie Prosto ze wsi. Do ich produkcji używane są wyłącznie świeżo zebrane, dojrzałe owoce z lokalnych sprawdzonych plantacji prowadzonych wg zasad ekologicznych lub integrowanej produkcji. Inne od innych Soki prosto ze wsi są bardziej gęste od soków tłoczonych, zawierają przetarty miąższ z owoców. Miąższ z owoców zawiera więcej składników odżywczych, witamin i błonnika. Błonnik zawarty w miąższu owoców, jest dobrym pożywieniem dla naszych bakterii jelitowych. Co czyni go prebiotykiem, który jest niezbędnym pokarmem dla probiotyków zasiedlających nasze jelita. Dobrze się tłoczy w 100 % Soki przecierowe są zdrowsze od tych klarowanych. Soki prosto ze wsi są pasteryzowane w temp. do 80°C, aby zachować w nich witaminy i inne dobroczynne substancje. Nie używa się konserwantów, ani żadnych dodatków poza owocami i niewielką ilością cukru trzcinowego lub miodu. Uwaga Po otwarciu należy sok przechowywać w lodówce do 14 dni. Słodkość pod kontrolą Dla sympatyków słodkości soki prosto ze wsi występują również w wersji dosładzanej. Wersja słodsza soków zawiera od 4 % do 9 % procent cukru trzcinowego. Można wybrać również wersję z miodem. To idealny sok na jesień i zimę. Dla dużych i małych. Dla będących na diecie Będąc na diecie nie obawiajmy się soków przecierowych. Soki owocowe prosto ze wsi z miąższem są bardziej sycące niż klarowane. Więc na dłużej napełniają brzuszki. To zasługa wspomnianego już błonnika, który po pierwsze dobroczynnie działa na trawienie i wspomaga perystaltykę jelit,ale również nie wywołuje gwałtownego skoku poziomu cukru i daje uczucie zaspokojenia głodu na dłużej. Soki dostarczają odpowiednich składników odżywczych bez nadmiaru kalorii. Posmakuj leśnej ekipy Czarna porzeczka, aronia, malina i truskawka to owoce, które powinny być uzupełnieniem jesienno-zimowej diety. Przetwory z tych owoców są dodatkowym wsparciem podczas infekcji, gorączki, kataru, spadku odporności czy osłabienia. O korzyściach tych cudownie pysznych owoców nie muszę nikogo przekonywać, niemniej jednak warto przytoczyć kilka ciekawostek. Oprócz grzechu zdrowia warte Maliny pojawiają się w źródłach ok. 300 r. p.n.e. Jako pierwszy raz uznał malinę za roślinę uprawną Palladius w IV w. n.e. Pierwsze uprawy malin znane są z przyklasztornych ogrodów i były wprowadzane od późnego średniowiecza, zaś w końcu XVIII w. pojawiły się pierwsze odmiany hodowlane. Dobry import Maliny w postaci dżemów i galaretek rozpowszechnili Anglicy. Malina to roślina z gatunku różowatych. Owoc maliny to bogate źródło witaminy C. Malina zawiera również polifenole, witaminy A, B1, B2, B3, karotenoidy, tokoferole. Owoc maliny zawiera również wapń, magnez, miedź, potas, cynk, mangan, żelazo, selen. W owocach malin znajdziemy także pektyny, pochodne cyjanidyny oraz kwasy organiczne. Maliny i ich przetwory to wspaniały środek o działaniu napotnym przeciwgorączkowym. Pyszna smrodynia Smrodynia to jedna z nazw czarnej porzeczki. Owoce prawdopodobnie uprawiano już w 1400 roku, początkowo w Holandii i Danii, a później także w Anglii i Francji. Czarna porzeczka to owoc z rodziny agrestowatych. Działa moczopędnie i napotnie. Wspomagająco powinna znaleźć się w menu przy schorzeniach dróg moczowych i pęcherza, nieżytu żołądka i jelit. Owoce zawierają duże ilości witamin, szczególnie C i PP, w przetworach korzystnie wpływają na procesy przemiany materii i zwiększają odporność organizmu. Owoce zawierają także aminokwasy, które m. in. wspomagają organizm w oczyszczaniu z toksyn, stymulują czynności nerek, wspomagają gojenie ran. Nie tylko… Soki przecierowe są idealne do herbaty, używa się ich do sporządzania napojów, stanowią kapitalny dodatek do deserów i wielu dań - ryżu, owsianki, kaszki manny, budyniu, musli, jako polewa do naleśników, lodów, sałatek owocowych oraz jako składnik sosów. Po otwarciu należy sok przechowywać w lodówce do 14 dni
W ofercie soków prosto ze wsi są również soki z jagód, aronii i malina z truskawką.
Soki prosto ze wsi
Co łączy mumię egipską z chlebem? Dzisiaj wyjaśnimy Opakowania foliowe to plaga. Nie służą ani środowisku ani żywności ani ludzkości. Naturalnie jemy Dbamy o zdrową żywność… tyle, że z transportem i przechowywaniem żywności już trochę gorzej. Zawijamy kanapki w folię aluminiową czy pieczemy w niej ciasto. Pieczywo trzymamy w worku foliowym, warzywa, owoce, sery żółte, twaróg, mleko, śmietana, sery po prostu wszystko. Niestety to co sztuczne nie pozostaje bez wpływu na nasze zdrowie. Czy na taki sztuczny świat jest jakieś ale? Jest. Ale worek Folia rzec można to wygoda. Przecież kilkadziesiąt lat temu folii nie było i radziliśmy sobie. Dlatego najwyższy czas skończyć z niezdrową wygodą i wrócić do natury. Zamiast tzw. reklamówek sięgajmy po worki i torby z naturalnych surowców. Trochę historii Len jest potocznym określeniem na tkaniny wytwarzane z przędzy lnianej. Jej historia sięga neolitu około 7500 p.n.e. (VIII tysiąclecie p.n.e.). Początkowo prawdopodobnie używano włókien lnu do zszywania skór lub jako sznurka. Pierwsze warsztaty tkackie, na których tkany był len, to warsztaty pionowe. Tkanina lniana, w wyrafinowanej formie, bardzo cienka, przejrzysta, miała swój początek w starożytnym Egipcie, w okresie Starego Państwa ok. XXVII–XXII wieku p.n.e. Zachowało się wiele malowideł i zapisów o produkcji lnu i jego wykorzystaniu przez starożytnych Egipcjan. Po raz pierwszy opisano go w Księdze Wyjścia 9,23–25, w której przedstawiono zniszczenie po gradobiciu lnu uprawianego w Egipcie: Len i jęczmień zostały zniszczone, ponieważ jęczmień miał już kłosy, a len kwiecie. Wsi spokojna, wsi wesoła…. W XIX wiecznej wsi polskiej len wysiewano w maju. A w zimowe wieczory kobiety przędły nici (przędzę) używając wrzecion i kądzieli lub kołowrotków. Kiedy szpula na wrzecionie kołowrotka była już wypełniona, przy pomocy motowidła nici zwijano w motki. Wytworzona tkanina była szara i sztywna. Wiosną w słoneczne dni tkaniny rozkładano na łąkach by wybielały i od czasu do czasu polewano wodą aby zmiękły. Wspólny mianownik- egipska mumia i chleb ? Egipskie mumie zawinięte były w najlepszej jakości płótno lniane dlatego, tak doskonale się zachowały. Len bowiem ma właściwości zapobiegające procesom gnilnym więc przechowywanie żywności w ściereczkach, woreczkach zapobiega szybkiemu “psuciu się” żywności. Len ma właściwości antybakteryjne. Podobieństwo nieprzypadkowe Podobno komórka ludzka jest zbliżona budową do komórki lnu. Dlatego wykorzystuje się przędze lniane w medycynie a dokładniej w chirurgii do szwów wewnętrznych. Schowaj w len Tkanina lniana nie jest lubiana przez mole. Nie lgną do niej również grzyby ani bakterie. Włókno lniane zawiera ligniny, które są naturalnym absorbentem promieniowania UV. Len ma również właściwość higroskopijną, pochłania wilgoć i odparowuje wodę. Żywność szczególnie chleby, bułki, mąki, płatki, suszone owoce powinny być przechowywane w woreczkach lnianych. Elektrolen Len nie gromadzi na powierzchni ładunków elektrostatycznych. Tzn. tkanina nie elektryzuje się. Len zawiera również pektyny typu B i użytkowany z czasem staje się coraz bardziej miękki. Skóra kocha len Len posiada właściwości antybakteryjne, dlatego oprócz przechowywania żywności powinien być noszony przez osoby zmagające się z chorobami skóry, alergią czy niską odpornością. Odzież lniana również zapewni nam optymalną temperaturę latem i zimą. Raz jeszcze zalety tkaniny lnianej w skrócie: -działanie antybakteryjne; - nie elektryzuje się; - jest przewiewna: - antyalergiczna: - służy naszej skórze i środowisku.
Lniane worki na chleb Niebawem w naszej ofercie więcej lnianych produktów. Odwiedzajcie nas często. Zapraszamy.
Zajrzyj na stronę www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl znajdziesz tam mnóstwo ciekawych "NOWOŚCI" dla zdrowia, do domu a może szukacie ciekawego prezentu? Czy chleb tylko się je? Ależ skąd to cudowne kosmetyki-zobacz Rozpal namiętność, zrelaksuj się - zamień zwykły wieczór w zmysłową podróż Bracia i Siostry! Probiotyczna herbata czyli zdrowa Kumbucha Sprzątaj bezpiecznie dla siebie i bliskich -NOWE eko środki czystości Eco Variant
UWAGA !!! Ważna informacja Osoby zainteresowane produktami NARINE zapraszamy do sklepów stacjonarnych>>> lub prosimy o kontakt telefoniczny Telefon: +48 68 321 50 01 Komórka: +48 603 137 893 -------------------------------------------------------------------------------------------------
Każdy artykuł w dwumiesieczniku "Żyj naturalnie" wyczerpujaco odpowiada na wszelkie pytania związane z naturalną medycyna, które możesz sobie zadać.
Gdzie tę skarbnicę Zdrowej Wiedzy można dostać? Odpowiadam: W naszym sklepie internetowym Sklep Naturalna Medycyna We wszystkich naszych Sklepach Franczyzowych W sklepie na nowej stronie www.zyj-naturalnie.pl "Żyj naturalnie" kupisz w Swoim Urzędzie Pocztowym. Dwumiesięcznik "Żyj naturalnie" znajdziesz w Salonach EMPiK. Dwumiesięcznik "Żyj naturalnie" kupisz w w sieci Kolporter. "Żyj naturalnie" w sieci Press Caffe.
Prenumerata: Jeżeli chcesz mieć gwarancję otrzymywania wszystkich numerów do domu zamów prenumeratę roczną - 6 numerów w cenie - 69 PLN. z wysyłką lub półroczną - 3 numery za 37 PLN. z wysyłką. Telefon: +48 603 137 893 Telefon: +48 68 453 48 88 E-mail: sklep@naturalna-medycyna.com.pl www.zyj-naturalnie.pl
UWAGA! Osoby zainteresowane preparatami dr Podbielskiego TP-1 i TP-2 prosimy o kontakt telefoniczny Telefon: +48 68 321 50 01 Komórka: +48 603 137 893
Wszystkie artykuły prezentowane na naszych stronach i w biuletynie Naturalna Medycyna służą jedynie celom informacyjnym. Zawarte w nich wiadomości nie mogą w żaden sposób zastąpić konsultacji z lekarzem, służyć samodiagnozie lub samoleczeniu. Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące Twojego stanu zdrowia lub sposobu leczenia - skonsultuj się z lekarzem.
Pozdrawiam serdecznie
Karolina Kamińska www.ksiezniczka-zdrowia.pl
Wypisać się możesz w każdym momencie klikając link [[unsubscribe]]
|