KarakorumRóżowa himalajska sól krystaliczna, a sól kamienna.
O zwykłej soli spożywczej, nawet tej jodowanej, nie będziemy mówić. Czysty chlorek sodu - NaCl plus trochę jodu nas zupełnie nie interesuje. To naprawdę jedna z białych trucizn.

Nasza sól urodziła się 200 - 250 milionów lat temu. Dzięki potężnym ruchom tektonicznym zawędrowała na wysokość ponad 4000 m. do Karakorum. Ludzie znaleźli wychodnie, polizali, spróbowali i okazało się, że smaczna i że zdrowa. Wiec by się plebsowi w głowie nie przewróciło władcy kraju, normalnym zwyczajem władców, zarezerwowali ją tylko dla siebie. I może tak by było dalej, ale okazało się że himalajska sól to pieniądze, bardziej potrzebne państwu i władcom niż solniczka. Zresztą ile soli można zjeść? No i doczekaliśmy się wspaniałej różowej soli himalajskiej.

Mamy doskonałą sól w Wieliczce, mamy sól Kłodawską, ale to są zwykłe sole kamienne. Jaka różnica?

Sól kamienna
Pierwiastki zawarte w soli kamiennej nie są połączone w sieci krystalicznej soli, ale przyczepiają się do zewnętrznej powierzchni i szczelin struktury krystalicznej. Jest to podstawowa różnica pomiędzy solą kamienną a solą krystaliczną. Kryształ soli posiada najdoskonalszą strukturę. Ze względu na taką zaawansowaną formą, składniki są biochemiczne dostępne dla naszych komórek jako indywidualne wzorce częstotliwości lub wibracji.

Sól kamienna jest tanią alternatywą dla soli kuchennej, a przynajmniej naturalnym i zdrowym produktem. Biochemicznie i biofizycznie ma jednak małe znaczenie dla naszego organizmu. Efekty rezonansowe struktury geometrycznej
możemy jedynie odczuwać poprzez idealne ułożenie lub strukturę kryształu a nasze komórki mogą wchłonąć jedynie te pierwiastki, które występują w formie zjonizowanej. Tylko pod znacznym ciśnieniem, pierwiastki mogą zostać przekształcone w określony rozmiar, co czyni je jonowymi, co z kolei pozwala im przejść przez błony komórkowe naszego organizmu. Jest to ważne ponieważ nasze komórki mogą wchłonąć jedynie to, co jest dostępne w formie organicznej lub jonowej. Dlatego nie możemy bezpośrednio wchłonąć minerałów z wody mineralnej, ponieważ nie są one odpowiednio oczyszczone aby mogły przejść przez ściany komórkowe. Z kolei, to co nie dostaje się do naszych komórek nie może być metabolizowane. Stąd, najlepsze wapno jest bezużyteczne, jeżeli nie może być dostępne dla komórek. To czego potrzebujemy to organiczna lub jonowa forma pierwiastka, w doskonałej naturalnej symbiozie wraz ze wszystkimi związanymi z nimi pierwiastkami, aby nasz organizm mógł je odpowiednio wykorzystać.

Po różową sól himalajską
mieszkańców Zielonej Góry i okolic
Zapraszamy
do naszego sklepu
Internetowy Sklep Naturalna Medycyna Zielona Góra
Wszystkich po różową sól himalajską tutaj
http://www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl/44_pakistan

Różowa himalajska sól krystaliczna
Czysta i naturalna sól krystaliczna została poddana ogromnemu ciśnieniu przez miliony lat. Ciśnienie jest odpowiedzialne za tworzenie się kryształów soli. Im wyższe ciśnienie, tym doskonalszy układ struktury krystalicznej. Sól jest dla nas przede wszystkim nośnikiem informacji, a nie przyprawą. Aby informacje zostały wchłonięte do komórek, wymagana jest struktura krystaliczna. Z chemicznego punktu widzenia, kamień i kryształ kwarcu to krzemiany. Jednak znaczna różnica w wysokości ciśnienia, któremu zostały poddane, odróżnia je od siebie. Kryształ kwarcu ma idealną formę geometryczną oraz doskonały układ struktury. Kamień nie ma. Jego składniki są chaotycznie rozmieszczone, ponieważ nie był poddany odpowiedniemu ciśnieniu, które pozwoliłoby utworzyć strukturę krystaliczną.

Elementy uwięzione w krysztale soli to cząsteczki, które są wystarczająco małe, aby mogły być wchłonięte przez komórki naszego organizmu i metabolizowane.

Pierwiastki Soli Kamiennej pochodzącej z pasma gór soli himalajskiej
100% czysta sól himalajska zawiera 84 przyswajalne pierwiastki niezbędne dla naszego organizmu:
wodór, lit, beryl, bor, węgiel, azot, tlen, fluor, sód, magnez, aluminium, krzem, fosfor, siarka, chlorek, wapno, skand, tytan, wanad, chrom, mangan, żelazo, kobalt, nikiel, miedź, cynk, gal, german, arsen, selen, brom, rubid, stront, itr, cyrkon, niob, molibden, ruten, pallad rod, srebro, kadm, ind, cyna, antymon, tellur, jod, cez, bar, lantan, cer, prazeodym, samar, europ, gadolin, terb, dysproz, holm, erb, tul, iterb, lutet, hafn, tantal, wolfram, ren, osm, iryd, platyna, złoto, rtęć, tal, ołów, bizmut, polon, astat, frans, rad, aktyn, tor, protaktyn, uran, neptun i pluton.

Moc soli pozwalająca na przekształcenia
Z naukowego punktu widzenia, sól posiada unikalną właściwość. W przeciwieństwie do wszystkich innych struktur krystalicznych, struktura atomowa soli nie jest molekularna, ale elektryczna. Powoduje to, że sól daje się tak łatwo przekształcać. Po zanurzeniu kryształu kwarcu, nie zmienia on struktury molekularnej, pomimo faktu, że ma strukturę krystaliczną. Mimo, że kryształ może pobierać energię, kryształ kwarcu pozostaje ten sam. Kryształ jest unieruchomiony w materii, co powoduje, że nie możne być rozpuszczony lub odłączony od swej biegunowości.

Kryształ soli po zanurzeniu w wodzie rozpuszcza się i powstają tzw. SOLE. SOLE, to ani woda, ani sól. Produktu ten ma wyższy wymiar energetyczny niż woda lub sól osobno. Gdy SOLE parują, pozostaje sól. To przekształcenie soli gwarantuje, że nie musi być ona metabolizowana w naszym organizmie. Skrobia przemienia się w cukier, białko w aminokwasy, a tłuszcz w glicerynę i kwas. Ale sól pozostaje solą. Jest bezpośrednio dostępna dla komórek w formie zjonizowanej. Wszystkie inne środki spożywcze muszą być oddzielone, aby organizm ludzki mógł je wykorzystać. Jednak, sól zawsze pozostaje w swojej pierwotnej formie. Co więcej, dociera bezpośrednio nawet do naszego mózgu.

Od białego złota do białej trucizny
Tak popularne jak dla naszej kuchni są solniczki, popularne są również liczne choroby związane z dziennym spożywaniem soli. Życie nie jest możliwe bez soli. Jednak spożywanie soli nas zabija. Dlaczego tak się dzieje? Otóż, nasza sól kuchenna nie ma nic wspólnego z oryginalną solą krystaliczną o której mówimy. Sól to w dzisiejszych czasach głównie chlorek sodu a nie sol. Naturalna sól krystaliczna składa się nie tylko z dwóch, ale ze wszystkich naturalnych pierwiastków. Są one identyczne z pierwiastkami naszego ciała, które je budują i może je znaleźć w "pierwotnym oceanie", z którego pochodzi całe życie.

Co ciekawe, nasza krew zawiera ten sam roztwór solny jak w przypadku morza pierwotnego. To płyn składający się z wody i soli. Ma również ten sam stopień zagęszczenia. Przepływa przez prawie 100 000 kilometrów naczyń krwionośnych, żył i naczyń włosowatych w całym organizmie.
Karmi, reguluje i równoważy wszystkie funkcje naszego organizmu.

Różową krystaliczną sól himalajską kupisz w naszym sklepie
http://www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl/44_pakistan

Najbogatsza zawartość 84 składników, których potrzebuje nasz organizm.
Przeznaczenie: spożywcze, kosmetyczne, dekoracyjne, neutralizacja elektrosmogu, kąpiele odmładzające, nawilżanie skóry, zdrowotne.

Czysta, nieskażona sól z czasów, gdy ziemia była nieskazitelnie czysta. Nie ma żadnych zanieczyszczeń ze środowiska.
Zawiera informacje z czasów ponad 250 mln lat temu.
Himalajska sól krystaliczna to przede wszystkim nośnik informacji.
Ta specjalna sól czeka na moment, kiedy po dodaniu wody uwolni swoją zmagazynowaną energię oraz biofotony.
Prawdopodobnie oprócz bezpośredniego - biochemicznego działania ma działanie informatyczne na zasadzie homeopatii.

Sól zmielona na kamieniu, myta i przygotowywana ręcznie – prawdziwa 100% Himalajska sól krystaliczna.