Essiac kupisz w naszym sklepie
Naturalna Medycyna
Plac Powstańców Wielkopolskich 3/1
65-075 Zielona Góra
tel. +48 (68) 324 21 27
lub w naszym sklepie internetowym tutaj:
http://www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl/
ESSIAC® - sposób parzenia
ESSIAC® - suplement diety, herbatka ziołowa był przez okres 6 lat lekiem zarejestrowanym w Polsce przez MZiOS pod nr 7658 ze wskazaniem: "środek łagodzący w podrażnieniach przewodu pokarmowego".
Obecnie w Polsce, tak samo jak od szeregu lat w Kanadzie, Irlandii, Grecji, Włoszech, Belgii i innych krajach Unii Europejskiej i świata jest ziołowym suplementem diety o działaniu wspomagającym system immunologiczny.
Większość jednak osób, które nabywają ESSIAC® zarówno w Kanadzie jak i w Polsce oraz wielu innych krajach - stosuje go w znacznie poważniejszych dolegliwościach i chorobach. Różnego rodzaju schorzenia spowodowane są zachwianiem równowagi biochemicznej i osłabieniem naturalnej odporności organizmu.
Składniki zawarte w ziołach uzupełniają brakujące elementy, przywracają prawidłowe funkcjonowanie organizmu; pobudzają mechanizmy obronne i wspomagają nas w walce z chorobą.
Zioła zawarte w składzie ESSIAC®, stanowią znakomite uzupełnienie leczenia podstawowego, farmakologicznego, chirurgicznego i innych, które zawsze należy kontynuować.
ESSIAC® - Sposób parzenia:
1. Do garnka z pokrywką o pojemności minimum 3 litra ze szkła żaroodpornego lub do emaliowanego (absolutnie nie może być to garnek aluminiowy lub inny metalowy tzw. nierdzewka) wlać 2,5 l. "dobrej" wody (mineralna niegazowana , źródlana lub wodociągowa ozonowana) i doprowadzić do wrzenia.
2. Zdjąć garnek z ognia, delikatnie wsypać całą zawartość opakowania preparatu ESSIAC® do wrzątku ciągle mieszając. Przykryć garnek przykrywką.
3. Rozpocząć delikatne gotowanie, na małym ogniu, pod stałą kontrolą przez 15 min.
4. Przykryte naczynie odstawić na 4 godziny.
5. Po zamieszaniu zawartość naczynia doprowadzić do wrzenia, delikatnie gotować przez 10 min.
6. Przykryte naczynie odstawić na 6 - 8 godzin.
7. Po zamieszaniu zawartość naczynia ponownie podgrzać prawie do 100°C pod stałą kontrolą - nie dopuszczając do wrzenia.
8. Odstawić garnek z naparem pod przykryciem na około 20 minut, aż osad opadnie.
9. Przygotować w międzyczasie odpowiednią ilość małych słoików z zakrętkami (np. typu twist) wyjaławiając je przez wyparzenie lub wyżarzenie w piekarniku.
10. Zlać jeszcze gorący, odstany napar do jeszcze gorących słoików, starając się nie zmącić zawartości. Naparu nie należy cedzić. Niewielka ilość osadu jest dopuszczalna. Słoiki kolejno hermetycznie zamykać zakrętkami .
11. Po ostygnięciu słoiki z naparem przechowywać w lodówce w temperaturze około 4°C.
12. Po wyjęciu jednego słoika z lodówki odmierzyć odpowiednią ilość naparu i połączyć z taką samą ilością gorącej wody (1:1) w celu ogrzania naparu.
13. Zakręcony słoik ponownie umieścić w lodówce.
Herbatkę ESSIAC® należy pić na czczo, ciepłą 2 - 3 razy dziennie po 60 ml naparu. Najlepiej pić ją małymi łyczkami, przetrzymując jak najdłużej, w jamie ustnej zanim ją połkniemy.
Herbatkę ESSIAC® należy wypijać 2 godziny przed posiłkiem lub 2 godziny po posiłku. W tej dwugodzinnej przerwie można, ewentualnie, pić inne płyny takie jak: woda mineralna niegazowana, naturalne, niekonserwowane soki owocowe lub warzywne.
Herbatki ESSIAC® nie należy słodzić, gdyż cukier neutralizuje jej liczne właściwości.
Z jednego opakowania preparatu ESSIAC® otrzymujemy około 2 litrów naparu, bowiem część wody odparowuje, a część pozostaje jako składnik osadu. Mniejsza ilość płynu dowodzi, iż gotowanie było zbyt intensywne.
Herbatka ziołowa ESSIAC® nie powinna być stosowana przez kobiety ciężarne oraz matki karmiące i dzieci do 10 roku życia.
W ciągu doby nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia ( 300 ml.).