Żaden krem, żadne serum, żadne mleczko
nie działa tak na skórę jak preparaty zawierające Colostrum 2h, czyli po polsku świeżą Siarę.
Nasza koleżanka Karolina Kamińska
w swojej Zdrowej bajce opisuje
jak Księżniczka Atopinka
Atopowe Zapalenie Skóry
leczyła i Colostrum zastosowowała.
Mieszkańców Zielonej Góry i okolic
po zakupy produktów z Colostrum
zapraszamy do naszego sklepu
Produkty z zawierające Colostrum czyli świeżą siarę kupisz
www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl/39_genoscope
Siara.
Siara. Młodziwo. Colostrum.
Biologia - Siara to wydzielina gruczołów mlekowych ssaków.
Przykład - Pierwszym posiłkiem ssaka powinna być siara.
Slang - Siara to coś wstydliwego, godnego pogardy.
Przykład - Takie zachowanie to siara.
Potoczne - Siara to tanie wino owocowe.
Przykład - Pod sklepem kilku żuli piło jakąś najtańszą siarę.
Siara według słownika ma kilka znaczeń i przytoczyliśmy je ponieważ wewnętrzna ankieta wśród młodzieży - Co to jest siara?
Dała odpowiedzi - wstyd - pogarda - wińsko.
Nas interesuje biologiczne określenie - Siara to wydzielina gruczołów mlekowych ssaków.
Wikipedia. http://pl.wikipedia.org/wiki/Siara
Siara (młodziwo, łac. colostrum) – gęsta żółta wydzielina gruczołów mlecznych samic ssaków, w tym człowieka. Zaczyna gromadzić się w sutku jeszcze w czasie ciąży (u człowieka już od około 20. tygodnia). W porównaniu do mleka właściwego matki, siara jest szczególnie bogata w białka, z których większość jest mało odżywcza, ale gra ważną rolę w dojrzewaniu przewodu pokarmowego młodych ssaków. Zawiera dużo witaminy A, sodu i chlorków, stosunkowo niewiele w porównaniu z mlekiem węglowodanów, potasu i tłuszczu.
Zawiera bardzo wysoki poziom przeciwciał IgA, do 5 mg/ml w pierwszych dniach. Mała ich część jest wchłaniana, a większa pozostaje na powierzchni układu pokarmowego dziecka, działając jako "płaszcz odpornościowy", zapobiegając przyklejaniu się patogenów do ścianek układu pokarmowego. Prostaglandyny obecne w siarze nie są trawione przez żołądek dziecka, ale pozostają nietknięte i działają jako ochrona żołądka i innych organów.
Wikipedia bardzo powściągliwie wypowiada się o Siarze, czyli nic nowego.
Jeżeli coś rewelacyjnie działa na zdrowie człowieka, a nie da się opatentować, to opracowania w Wiki są typu - jest coś takiego, podobno działa, ale...
Wyraźnie w tej tendencji widać wpływ przemysłu farmaceutycznego.
W końcu każdy może jeżeli ma znajomych na wsi napić się Siary.
Ankieta wśród starszych ludzi pokazała, że wielu piło świeżutką krowią Siarę, czyli naukowo mówiąc Colostrum, albo inaczej Młodziwo.
Nazwa Młodziwo wskazuje na dwa aspekty Siary - Colostrum.
Młode mleko dla młodzieży i po tym się Młodnieje.
I to prawda.
Jedynym minusem Siary - Colostrum jest to, że najlepsze właściwości ma tylko przez kilka godzin po porodzie.
Super jakość - 2 godziny. Bardzo dobra jakość - do 6 godzin. A potem coraz słabiej i po kilkunastu godzinach staje się mlekiem.
Technicznie trudno by było Colostrum powszechnie zastosować, gdyby nie firma Genoscope - producent Colostrum 2h.
2 h znaczy 2 godziny.
Produkty z zawierające Colostrum czyli świeżą siarę kupisz
www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl/39_genoscope
Więc jeszcze raz - Co to jest Colostrum?
Colostrum jest wydzieliną gruczołu mlekowego ssaków powstającą w ostatnim okresie przed porodem i w pierwszych dniach po porodzie potomka. Colostrum to unikalny, najsilniej regenerujący organizm ludzki bioaktywny surowiec naturalny. W jej skład wchodzi ponad 250 naturalnych związków chemicznych, takich jak czynniki wzrostu, hormony, enzymy, poliamidy, pochodne kwasów nukleinowych, pochodne aminokwasów i inne.
Colostrum zawiera również substancje bakteriostatyczne, w tym immunoglobuliny, laktoperoksydazy, lakteniny, laktoferynę, lizozym i leukocyty. W skład Colostrum wchodzą także, wyjątkowo łatwo przyswajalne, o dużej koncentracji witaminy oraz związki mineralne mających na celu jedno zadanie – ochronę i regenerację komórek w naszym ciele.
Colostrum zwane jest Młodziwem, ponieważ jako jedyna naturalna substancja, znacznie skuteczniej od syntetycznych, nie tylko opóźnia oznaki starzenia ale powoduje ich znaczący regres. Colostrum jest zbierane we wczesnej fazie laktacji. Im wcześniej jest zebrane tym lepsze posiada właściwości. Z każdą godziną jego wartość biologiczna obniża się, aby po kilkunastu godzinach w końcu stać się mlekiem. Jest to jedyna substancja naturalnego pochodzenia istniejąca w przyrodzie o tak wysokiej koncentracji tak unikalnych składników.
Musicie przyznać że ten opis Colostrum, Siary, Młodziwa, różni się znacznie od oficjalnego opisu z Wikipedii. Takie życie, taki świat.
Zmiany procentowe składników colostrum wraz z upływem czasu od pierwszego pobrania:
Wraz z upływem czasu Colostrum traci bezpowrotnie większość swoich właściwości.
Procentowa zawartość białek już po pierwszych 6 godzinach zmniejsza się niemal o 50% po 12 godzinach o 65% a po 24 godzinach aż o 75%.
Zawarte w Colostrum białka to przede wszystkim jedne z najcenniejszych substancji dla naszej skóry:
- immunoglobuliny,
- czynniki EGF, TGF, IGF-1, FGF,
- inne substancje jak laktoperoksydaza, laktoferyna, cytokiny, itd.
Surowiec pozyskany z pierwszych dwóch godzin, czyli Colsotrum klasy 0, stawia go na miejscu unikalnej i najsilniej działającej substancji naturalnej, wykorzystywanej przez kliniki chirurgii plastycznej, instytuty medyczne oraz najbardziej ekskluzywne marki kosmeceutyków na świecie.
Colostrum zawiera ponad 250 naturalnych związków chemicznych, takich jak czynniki wzrostu, hormony, enzymy, poliamidy, pochodne kwasów nukleinowych, pochodne aminokwasów i inne. Zawiera również substancje bakteriostatyczne, w tym immunoglobuliny, laktoperoksydazy, lakteniny, laktoferynę, lizozym i leukocyty.
W skład Colostrum wchodzą także, wyjątkowo łatwo przyswajalne, o dużej koncentracji witaminy oraz związki mineralne.
Colostrum jest to jedyna substancja naturalnego pochodzenia na świecie o tak wysokiej koncentracji tak unikalnych składników. Zawiera bardzo skondensowaną, silnie działającą dawkę czynników odpornościowych i wzrostowych, w tym EGF (Epidermal Growth Factor) - zaliczany do cytokin epidermalny czynnik wzrostu działający stymulująco i naprawczo na naskórek.
Cytokiny mleczne przyspieszają gojenie się ran, poprawiają odżywienie i nawilżenie skóry, stymulują podziały warstwy twórczej naskórka oraz jego prawidłowy wzrost.
Nasza koleżanka Karolina Kamińska
w swojej Zdrowej bajce opisuje
jak Księżniczka Atopinka
Atopowe Zapalenie Skóry
leczyła i Colostrum zastosowowała.
Unikalność Colostrum bierze się stąd, iż wszystkie ssaki przychodzą na świat w stanie hipogammaglobulinemii i przy obniżonej aktywności immunologicznej, co w zetknięciu z florą bakteryjną i drobnoustrojami chorobotwórczymi czyni je bezbronnymi i szczególnie podatnymi na infekcje. Dopiero Colostrum matki przekazuje im immunoglobuliny i inne substancje odpornościowe oraz stymulujące wzrost, chroniąc w ten sposób nowe życie przed złymi wpływami z zewnątrz.
Colostrum w naturze jest to gęsta, żółta ciecz o odczynie lekko kwaśnym (ph 6,4). Można oczywiście używać go w stanie surowym, ale do celów produkcyjnych przetwarza się je do postaci sproszkowanej. Z tej bazy wytwarza się kremy, balsamy, kapsułki i inne produkty o mniejszej lub większej zawartości Colostrum.
W większości przypadków przetwarzanie Colostrum niszczy jego właściwości. Colostrum jest substancją białkową, stąd jej degradacja następuje już powyżej temperatury 42 °C.
Jedyną metodą pozwalającą na zachowanie praktycznie wszystkich właściwości świeżego Colostrum jest Liofilizacja. W taki właśnie sposób przetwarzane jest Colsotrum zawarte w produktach Genoscope.
Liofilizacja jest to przetwarzanie na zimno, suszenie sublimacyjne, stosowane do produktów termolabilnych (nieodpornych na ogrzewanie). W ten sposób przetwarza się produkty dla astronautów, himalaistów czy polarników, czyli wszędzie tam, gdzie jakość i żywotność produktu odgrywa kluczową rolę.
Dlaczego ceny preparatów tworzonych w oparciu o Colostrum są tak różne?
Na cenę Colostrum mają wpływ dwa czynniki: czas w którym je pozyskano (patrz tabela) oraz metoda jego przetworzenia.
Czas pozyskania:
Najbardziej wartościowe Colostrum pochodzi z pierwszej laktacji, czyli z pierwszych 2 godzin, co czyni tę substancję jeszcze rzadszą – ilość substancji możliwej do pozyskania jest niezmiernie mała, ale za to jej właściwości są fascynujące.
Metoda przetwarzania:
Jeśli chcemy zachować pełnię właściwości substancji, należy ją przetwarzać na zimno. Dlatego też Colostrum z pierwszych godzin, liofilizowane jest substancją praktycznie nie występującą na rynku. Stąd cena produktu jest zupełnie inna od produkowanych z Colostrum pozyskiwanego z kilku dni po laktacji i przetwarzanego na gorąco. Są to zupełnie różne produkty, tak pod względem zawartości czynników bioaktywnych jak i pod względem efektów działania.
Po zakupy preparatów z Colostrum 2h
zapraszamy do sklepu internetowego
www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl/39_genoscope
Nasza koleżanka Karolina Kamińska
w swojej Zdrowej bajce opisuje
jak Księżniczka Atopinka
Atopowe Zapalenie Skóry
leczyła i Colostrum zastosowowała.